Φωτεινή Βελεσιώτου: Και τις γυναίκες που δεν έχουν μιλήσει σέβομαι και συναισθάνομαι

Φωτεινή Βελεσιώτου: Και τις γυναίκες που δεν έχουν μιλήσει σέβομαι και συναισθάνομαι
Φωτεινή Βελεσιώτου Facebook

Το να βγει κανείς να μιλήσει δημόσια απαιτεί εσωτερική δουλειά και θάρρος. Η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια μας καλεί να μην ξεχνάμε και τις γυναίκες που δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν.

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου που βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχτεί στο παρελθόν, αλλά και στο πλευρό όλων των γυναικών που δεν έχουν βρει ακόμα το κουράγιο να ανοιχτούν, στέκεται η σπουδαία μουσικός Φωτεινή Βελεσιώτου.

Με ένα κείμενο που δημοσίευσε στο Facebook η καλλιτέχνης δήλωσε πως συναισθάνεται και υποστηρίζει όλες αυτές τις γυναίκες, θύματα της κοινωνικής πραγματικότητας την οποία βιώνουμε, που δεν έχουν βρει το κουράγιο να μοιραστούν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες. Μίας πραγματικότητας που ενθαρρύνει τον σεξισμό, την έμφυλη βία και την αναπαραγωγή στερεοτύπων ακόμα και στον καθημερινό μας λόγο…

Δείτε την ανάρτηση της Φωτεινής Βελεσιώτου:

Είμαι βαθιά συγκινημένη που κάποιες γυναίκες βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν τη βία που έχουν υποστεί. Απαιτεί εσωτερική δουλειά και θάρρος η κίνηση αυτή.

Σέβομαι όμως και συναισθάνομαι και τις γυναίκες που δεν έχουν μιλήσει.

Ας αναλογιστούμε ποια είναι η κοινωνική πραγματικότητα και πώς η καθεμιά/ καθένας μας αναπαράγει τα έμφυλα στερεότυπα, τον σεξισμό και την έμφυλη βία ακόμα και στον πιο απλό, καθημερινό μας λόγο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα