Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Το τοξικό νέφος επιβαρύνει ιδιαίτερα τη Δυτική Αττική

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Το τοξικό νέφος επιβαρύνει ιδιαίτερα τη Δυτική Αττική
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ Eurokinissi

Συνεχίζεται, αλλά με χαμηλή ένταση να καίει η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών. Ποιες περιοχές της Αττικής επηρεάζονται από τις τοξικές ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών.

Ενεργή για δεύτερο 24ωρο παραμένει η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση με αποτέλεσμα ένα τοξικό νέφος καπνού να έχει καλύψει τον ουρανό της Αττικής.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνων ο καπνός διπλασίασε το ετησιο όριο σωματιδίων στο Κερατσίνι, ενώ ιδιαίτερα υψηλοί ήταν οι δείκτες σε Χαϊδάρι, Θησείο και Χαλάνδρι.

Τα καμμένα αποκαΐδια δημιουργούν αυξημένες μετρήσεις μαύρου άνθρακα, ο οποίος διαχέει τοξικές και καρκινογόνες ουσίες. Ειδικότερα η κάπνα που δημιουργήθηκε εξαπλώθηκε από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε Θησείο, Ζωγράφου και Γκύζη.

Γενική φωτογραφία της Αθήνας με καπνό από τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης @marilianik557/Twitter

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020. Eurokinissi

Σημειώνεται πως ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός κάλεσε όσους μένουν στην περιοχή να τοποθετήσουν βρεγμένες πετσέτες στις πόρτες των σπιτιών τους, ώστε να κατακρατάται η σκόνη που προήλθε από την καύση του πλαστικού.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής. Eurokinissi

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής. Eurokinissi

Παράλληλα κλιμάκια των Πυροσβεστών επιχειρούν από το πρωί να σβήσουν όλες τις εστίες, ενώ μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα