Άνδρος: Σε ύφεση η φωτιά στα Ρέματα

Άνδρος: Σε ύφεση η φωτιά στα Ρέματα
facebook

Σε ύφεση η φωτιά στην Άνδρο. Νωρίτερα είχε γίνει προληπτική εκκένωση των χωριών Ρέματα και Ατένι. Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης.

Βελτίωση παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής (04/04) η κατάσταση με τη φωτιά στα Ρέματα Άνδρου, καθώς είναι πλέον σε ύφεση. 

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα (δύο του ΠΣ και ένα του Ε.Σ.). Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση τα ξημερώματα και λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε διαστάσεις.

Κατόπιν εισήγησης μάλιστα της Πυροσβεστικής και απόφασης του τοπικού Δήμου αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Ρέματα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο, του χωριού Ατένι ενώ είχαν ειδοποιηθεί να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση οι κάτοικοι των χωριών Κατάκοιλο και Άρνη.

Με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Κατά την διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε από ένα γύρισμα της φωτιάς και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα, του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησε.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Από τις χθεσινές φωτιές παραμένει στο Χιλιομόδι Κορινθίας, ωστόσο είναι οριοθετημένη και δεν προκαλεί ανησυχία. Υπό έλεγχο είναι από τα ξημερώματα η φωτιά στο Πήλιο και από χθες το βράδυ στο Άργος.

facebook

 

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στο Πήλιο

Για την φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Βρομονέρι Προμυρίου του δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, ο οποίος έκαιγε κλαδιά από το κτήμα του.

Για το ανωτέρω περιστατικό, επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα