Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμίες λαμβάνουν οι ύποπτοι

Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμίες λαμβάνουν οι ύποπτοι
Ξεκίνησαν οι κλήσεις του Εισαγγελέα για ανομωτι εξηγήσεις και καταθέσεις ,των εμπλεκόμενων για την μεγάλη πυρκαγια στο Μάτι.Στην φωτογραφία ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος Eurokinissi

Έχουν κληθεί 21 άτομα, ανάμεσά τους η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλία Ψινάκης.

Παρέλαση υπόπτων έχει ξεκινήσει από το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου έχουν κληθεί 21 άτομα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι εμπλεκόμενοι που έχουν κληθεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για τη φωτιά που έμελλε να στοιχίσει τις ζωές 99 ατόμων, εμφανίζονται είτε αυτοπροσώπως είτε δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

Ανάμεσά τους, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος επίσης δεν προσήλθε ο ίδιος αλλά έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του δικηγόρου του, Αλ. Λυκουρέζου. «Είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δήλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα τη αξιολογήσουμε. Καμιά θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας» υποστήριξε ο υπερασπιστής.

Αυτοπροσώπως ενώπιον των αρχών βρέθηκε και ο δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι λαμβάνουν προθεσμίες για να λάβουν γνώση της ογκοδέστατης δικογραφίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν αντίγραφα των εγγράφων που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελείς, τα οποία καλύπτουν ένα δωμάτιο. Για το λόγο αυτό οι ύποπτοι λαμβάνουν προθεσμίες για να δώσουν εξηγήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, ενώ κατά πληροφορίες δεν αποκλείεται να λάβουν και νέα προθεσμία εφόσον δεν είναι έτοιμοι να καταθέσουν.

Να σημειωθεί ότι εκτός των 21 υπόπτων που έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές, ακόμα περίπου 8 άτομα έχουν παραπεμφθεί στο ναυτοδικείο και το στρατοδικείο λόγω ιδιότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα