Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σουφλί – Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Ηλεία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σουφλί – Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Ηλεία
Eurokinissi

Αντιμέτωπες με τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα είναι αυτήν την ώρα οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις την Παρασκευή, με το μεγαλύτερο να μαίνεται στη Λύρα Σουφλίου. Σε εξέλιξη είναι μεγάλες φωτιές σε Λέσβο και Ηλεία.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Πυροσβεστικές Δυνάμεις την Παρασκευή, αφού αυτήν την ώρα είναι αντιμέτωπες με τρείς φωτιές. Συγκεκριμένα μεγάλη φωτιά μένεται στην Λύρα Σουφλίου, ενώ δύο νέα μέτωπα έχουν ξεσπάσει στην Μόρια Λέσβου και στην Νότια Εύβοια.

Μάχη από αέρος δίνεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/07) στην περιοχή Λύρα Σουφλίου στον Έβρο, εντός του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, για να σβήσει η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης (21/07) πυκνό πευκόφυτο δάσος και έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν σε μικρές εστίες, το πύρινο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων που κατέκαψε χτες μεγάλο μέρος του παρθένου δάσους.

e-evros

Ωστόσο, όπως μεταφέρει το evros.gr, μια νέα αναζωπύρωση προκάλεσε νέο “άπλωμα” της πυρκαγιάς Αν και η κινητοποίηση των εναέριων και επίγειων μέσων είναι πάρα πολύ μεγάλη δυστυχώς η πύρινη λαίλαπα φαίνεται να μην κοπάζει.

Στην περιοχή επιχειρούν 291 πυροσβέστες με 65 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου και ΟΤΑ και από αέρος δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Τα δυσπρόσιτα σημεία στο δάσος Δαδιάς, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης, δυσχεραίνουν το έργο των δεκάδων πυροσβεστών.

Ήδη η οικολογική καταστροφή στο δάσος Δαδιάς είναι μεγάλη, ωστόσο, καλύτερη εκτίμηση θα υπάρχει όταν η φωτιά σβήσει εντελώς.

Σε εξέλιξη φωτιά στη Μόρια Λέσβου

Ακόμα μία φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή, αυτή την φορά στην Μόρια Λέσβου.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή και κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Νέα φωτιά στην Ηλεία

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στο Φανάρι Ανδρίτσαινας, στην Ηλεία.

Οι φλόγες καίνε δασική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή και εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με το patrisnews, χαρακτηριστικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι οι φλόγες είναι ορατές και από την Αρκαδία.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά ξέσπασε και στη Νότια Εύβοια την Παρασκευή, κοντά στην περιοχή Κόσκινα.

Σύμφωνα με το evima, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα δίπλα στο δρόμο στον κάμπο του Δύστου, ενώ δεν απειλήθηκαν σπίτια.

Φωτιά στη Νότια Εύβοια evima

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Αττική και Ηλεία

Τα τελευταία δύο 24ωρα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν συνολικά πέντε μεγάλα μέτωπα. Συγκεκριμένα υπό πλήρη έλεγχο είναι πλέον οι φωτιές σε Αττική και Ηλεία.

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα, το οποίο είχε ξεσπάσει στην περιοχή την Τετάρτη είναι πλέον οριοθετημένο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο στη Βορειοανατολική Αττική και στην περιοχή των Μεγάρων, έχει ολοκληρωθεί.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και τα μέτωπα που ξέσπασαν στη Σαλαμίνα. Οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν διαδοχικά η μία μετά την άλλη το απόγευμα της Τετάρτης στις περιοχές Ανεμόμυλους, Σαμάρι και Λόφος Πατρίς της Σαλαμίνας.

Οριοθετημένες είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες σε δασικές εκτάσεις, στο Τραγανό και στην Βάρδα της Ηλείας, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα