Φυλακές Διαβατών: Με κορονοϊό τρεις στους δέκα κρατούμενους

Φυλακές Διαβατών: Με κορονοϊό τρεις στους δέκα κρατούμενους
Φυλακές Διαβατών Eurokinissi

Σε δειγματοληπτικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Φυλακές Διαβατών, σχεδόν το 1/3 των κρατουμένων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Περισσότερα μέτρα προστασίας ζητούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Συνολικά 62 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό τοπίο για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους φυλακισμένους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes, μόλις έγινε γνωστή η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, επικράτησε αναστάτωση καθώς πρόκειται για μια δομή κλειστού τύπου όπου ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε περισσότερους ανθρώπους. Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης συγχρωτίζονται συνολικά 550 κρατούμενοι και περίπου 100 άτομα που αποτελούν το προσωπικό της φυλακής.

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαπιστώθηκε ότι νοσεί ένας σημαντικός αριθμός των κρατουμένων που εξετάστηκαν. Συγκεκριμένα, εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 150 κρατούμενους, οι 41 βρέθηκαν θετικοί στον covid-19.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Εξετάστηκαν όσοι είχαν έρθει σε επαφή ή βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με τους 15 κρατούμενους – φορείς του κορονοϊού που εντοπίστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι νοσούντες απομονώθηκαν και θα παραμείνουν σε ειδικά κελιά, επί 14 μέρες, ενώ δεν προαυλίζονται και σιτίζονται επί τόπου.

Αλλά 6 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της φυλακής οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα ενώ ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με πνευμονία.

«Ζούμε έναν εφιάλτη! Σε αντίθεση με τους κρατούμενους που απομονώνονται στα κελιά, εμείς επιστρέφουμε στα σπίτια μας, στις οικογένειας μας και ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Σύμφωνα με το δειγματοληπτικό έλεγχο το 1/3 των κρατουμένων φαίνεται ότι νοσεί. Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι κρατούμενοι δεν φορούν μάσκα. Ζητούμε να χορηγηθούν προστατευτικές μάσκες και γάντια, να πραγματοποιηθούν διαγνωστικά rapid tests, στο σύνολο των κρατουμένων. Κανένας δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του, είτε σε πολιτικό, είτε σε ατομικό επίπεδο. Ευθύνες έχουν οι υπάλληλοι αλλά και οι κρατούμενοι οι οποίοι πρωτίστως πρέπει να προστατεύσουν τους εαυτούς τους» δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δήμος Παπαθανασίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα