Τι βρέθηκε στη γιάφκα στο Χαλάνδρι. Ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του Μπουρζούκου

Τι βρέθηκε στη γιάφκα στο Χαλάνδρι. Ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του Μπουρζούκου

Φύλλο και φτερό έκανε η Αντιτρομοκρατική διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, που είχε νοικιάσει ένας εκ των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Στο μικροσκόπιο ένα USB (Pics + Vid)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η πρώτη φάση της έρευνας της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, το οποίο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, της διπλής ληστείας στην Κοζάνη.

Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν όπλα, ωστόσο εντοπίστηκαν φυσίγγια, γκαζάκια, φωτοβολίδες και διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση.

*Πώς κρίνετε τη συμπεριφορά της αστυνομίας; Ψηφίστε στο τέλος του κειμένου

Επίσης ερευνάται ένα USB, ενώ εντοπίστηκαν και σακούλες γνωστού πολυκαταστήματος. Ακόμα βρέθηκαν και δύο πινακίδες, μία εκ των οποίων αναγράφει: “Αθανάσιος Ονέφρος Φοροτεχνικός”.

Η αστυνομία εικάζει ότι παρόμοιες πινακίδες ίσως έχουν τοποθετηθεί για κάλυψη σε κάποιο διαμέρισμα ή σε κάποιο βαν.

Επιπλέον έχει ανακοινωθεί από την ΕΛΑΣ πως αποτυπώματα του ενός εκ των συλληφθέντων, του Μπουρζούκου Ανδρέα , είχαν ταυτοποιηθεί κατά τη διάρκεια εξερεύνησης αντικειμένων – πειστηρίων που είχαν γίνει παλιότερα και πιο συγκεκριμένα το 2010 σε κατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους 72 στο Ν. Ψυχικό Αττικής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Ανακοινώνεται ότι από την μέχρι τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί:

Ένα (1) κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία (1) εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, δεκαεννιά (19) καψύλλια χρώματος καφέ, μια (1) φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ (8) φιαλίδια βουτανίου, τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος), δύο (2) παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε, οκτώ (8) διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο (2) πολυμηχανήματα, μια (1) συσκευή πλαστικοποίησης, ένας (1) υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας (1) πλαστικός αντάπτορας, μία (1) κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο (2) κενές θήκες κιθάρας, δύο (2) νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Η έρευνα συνεχίζεται”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το διαμέρισμα εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα μετά από πληροφορίες που άντλησαν όταν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τις πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους.

Το διαμέρισμα που βρίσκεται στον 2ο όροφο πολυκατοικίας το είχε νοικιάσει πριν από 1,5 με 2 μήνες με πλαστή ταυτότητα ο Νίκος Ρωμανός. Σε αυτό το διαμέρισμα κατοικούσαν ο Νίκος Ρωμανός και ο Δημήτρης Πολίτης, και το επισκέπτονταν τρία ακόμη άτομα τα οποία πιθανολογείται ότι είναι και τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται.

Σύμφωνα με τον Real Fm υπάρχουν ακόμα στο χώρο κάποια στοιχεία που, όπως αναφέρει η Αστυνομία, συνδέουν τα συγκεκριμένα άτομα με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι.

Ίχνη Πυρήνων και για τον τέταρτο από τους συλληφθέντες

Επίσης, σύμφωνα με το “Έθνος” γενετικό υλικό του Ανδρέα – Δημήτριου Μπουρζούκου ταυτοποιήθηκε σε γιάφκα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που είχε εντοπισθεί από το 2009 στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί των τεσσάρων συλληφθέντων. Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι διέφυγαν από την περιοχή με ένα αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε έναν οδοντίατρο που είχαν απαγάγει οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Έρευνα για τις καταγγελίες βασανισμού των συλληφθέντων

Στο μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί για τα εμφανή σημάδια κακοποίησης των συλληφθέντων με τους συγγενείς τους να καταγγέλλουν βασανιστήρια από τους αστυνομικούς, ενώ έρευνα για τις καταγγελίες βασανισμού των τεσσάρων συλληφθέντων διέταξε το πρωί της Δευτέρας η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες από συγγενείς των εμπλεκομένων στην υπόθεση ότι υπέστησαν κακοποίηση και σωματική βλάβη από τους αστυνομικούς.

Η Εισαγγελία θα μελετήσει καταρχάς τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και τις φωτογραφίες από τη σύλληψη μέχρι και τη μεταφορά των κατηγορουμένων στα δικαστήρια.

Οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

View poll on GoPollGo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα