Give Art a Chance: Μια διαφορετική διαμαρτυρία καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη

Give Art a Chance: Μια διαφορετική διαμαρτυρία καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη
Give Art a Chance: Μια διαφορετική διαμαρτυρία καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη youtube

Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι Give Peace A Chance οι καλλιτέχνες πραγματοποίησαν ένα flashmob και τραγούδησαν... Give Art A Chance.

Με το μοναδικό όπλο που τους απέμεινε, την τέχνη τους, οι καλλιτέχνες της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίσαν την περασμένη Κυριακή μια εντελώς διαφορετική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, συνέπεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, που τους τελευταίους μήνες αποτελεί την κύρια φωνή των καλλιτεχνών της περιοχής, συντόνισε τις καλλιτεχνικές συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης με στόχο την κοινοποίηση του ζητήματος «της κακοποίησης» όπως αναφέρει «των Ελλήνων καλλιτεχνών από το Υπουργείο Πολιτισμού και συνολικά την κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες με τις επιλογές, μα κυρίως με την κραυγαλέα αδιαφορία τους, μας απαξιώνουν εδώ και πολλά χρόνια μέσα στο ίδιο μας το “σπίτι”. Η φωνή των καλλιτεχνών στην χώρα μας, εχτές ακούστηκε δυνατή και ξεκάθαρη με τον πιο άξιο τρόπο. Τον τρόπο και την πειθαρχία που απαιτεί η Τέχνη μας».

Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι Give Peace A Chance οι καλλιτέχνες πραγματοποίησαν ένα flashmob με τα μουσικά όργανά τους και τραγούδησαν… Give Art A Chance, χόρεψαν και αυτοσχεδίασαν, περνώντας στον κόσμο το μήνυμα του Γολγοθά που ανεβαίνουν από τη μέρα που επιβλήθηκε το lockdown, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με όσα καταγράφει η Voria.gr.

«Η φωνή των καλλιτεχνών στην χώρα μας, εχτές ακούστηκε δυνατή και ξεκάθαρη με τον πιο άξιο τρόπο. Τον τρόπο και την πειθαρχία που απαιτεί η Τέχνη μας. Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Μην επιτρέψουμε την οριστική “παύση” και καταδίκη του Πολιτισμού, στην χώρα που τον γέννησε. Σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε ΠΑΝΤΟΥ το βίντεο της δράσης μας. Οι εργαζόμενοι στο θέαμα ακρόαμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ, ΑΦΑΝΤΟΙ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Δείτε το σχετικό video:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα