Γλυκά Νερά: “Μόνο μέλημά μας η Λυδία” λένε οι γονείς του Αναγνωστόπουλου

Γλυκά Νερά: “Μόνο μέλημά μας η Λυδία” λένε οι γονείς του Αναγνωστόπουλου
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι αναφέρουν στο αίτημά τους για κοινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν.

Αίτημα προκειμένου να υπάρξει από κοινού επιμέλεια για τη μικρή Λυδία κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, υποστηρίζοντας πως η ανάθεση και στις δύο πλευρές είναι σύμφωνη με το συμφέρον του βρέφους για την «ανάπτυξή της σε μιά υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του κατηγορούμενου επισημαίνουν στο έγγραφο προς την ελληνική Δικαιοσύνη, ότι «η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Η κίνηση αυτή καταδεικνύει πως τελικά οι δύο οικογένειες, της Καρολάιν και του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της, δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μία κοινώς αποδεκτή λύση, παρά το θετικό κλίμα που υπήρχε, καθώς όπως αναφέρεται στο έγγραφο, υπήρξε «καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου Καρολάιν», με γνώμονα βέβαια το συμφέρον του 11 μηνών βρέφους. Μάλιστα, η μητέρα του 20χρονου θύματος έχει από το πρωί ζητήσει αποκλειστική επιμέλεια, ακολουθώντας την αντίστοιχη διαδικασία.

Στο αίτημα που υπέβαλε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιάννης Κώτσος, εκπροσωπώντας τους γονείς του 33χρονου πιλότου, κατά πληροφορίες, ζητείται να οριστεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Λυδία θα διαμένει με την κάθε οικογένεια. Συγκεκριμένα, προτείνεται να διαμένει από τον Οκτώβριο εως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της στην Αθήνα και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο. «Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους παππούδες αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της» τονίζεται.

Οι γονείς του κατηγορούμενου υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητη «η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης», ενώ σημειώνουν πως θα εξασφαλιστεί η ομαλή ανάπτυξη του βρέφους «με την εναλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών».

Όπως αναφέρεται, «είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητος της Λυδίας, ενώ «σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας. Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της» .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα