Γλυκά Νερά: Η τελική κρίση για την τύχη της μικρής Λυδίας

Γλυκά Νερά: Η τελική κρίση για την τύχη της μικρής Λυδίας
Η Καρολάιν κρατά στα χέρια της τη μικρή Λυδία INTIME NEWS

Το ζήτημα της οριστικής ανάθεσης της επιμέλειας της μικρής Λυδίας στα χέρια των παππούδων της αναλαμβάνει να διευθετήσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Το συμφέρον της κόρης της 20χρονης Κάρολαιν και του προφυλακισμένου συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, πρόκειται να απασχολήσει το Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου θα βρεθούν οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας. Πρόκειται για τους παππούδες στους οποίους έχει ούτως ή άλλως ανατεθεί η προσωρινή επιμέλεια του βρέφους μέχρι την οριστική επίλυση.

Όσο για τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αν και αρχικά είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσουν προσωρινή επιμέλεια, φαίνεται τελικά πως δεν θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Οι δυο πλευρές κατά πληροφορίες, θα καταθέσουν τους φακέλους τους χωρίς να εξετάσουν μάρτυρες, ενώ το δικαστήριο θα επιφυλαχθεί για να εκδώσει την απόφασή του το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διατηρούν σχέσεις, ενώ υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους και με τη μικρή Λυδία σε καθημερινό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως δεν ακολουθείται κατά γράμμα η εισαγγελική διάταξη που έβαζε τα όρια και τις προϋποθέσεις για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας και ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι γονείς του κατηγορούμενου έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται το μωρό 5 ημέρες το μήνα στον τόπο όπου διαμένει, δηλαδή την Αλόννησο, μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Κατά την εισαγγελέα Ανηλίκων που εξέδωσε την εν λόγω διάταξη, το καταλληλότερο περιβάλλον για το βρέφος είναι η Αλόννησος, καθώς θα είναι πιο ήρεμο και θα εξασφαλίζεται η αναγκαία απόσταση από τον τόπο που θα εξελιχθεί η δίκη.

Όπως είναι γνωστό, στο έγγραφο γινόταν ξεχωριστή αναφορά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. «Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει…» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια επισημαίνεται ότι ο ίδιος «κατέλυσε την σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής, συναισθηματικού δεσμού».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα