Η Ρόδος για τη ζωή: Έτρεξαν και βγήκαν ξανά πρώτοι για τον Δημήτρη τους που έφυγε από λευχαιμία

Η Ρόδος για τη ζωή: Έτρεξαν και βγήκαν ξανά πρώτοι για τον Δημήτρη τους που έφυγε από λευχαιμία

Χιλιάδες πολίτες στον αγώνα δρόμου - περπάτημα κατά του καρκίνου στη Ρόδο. Η συμμετοχή για τον Δημήτρη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού ξανά πρώτη (Pics + Vid)

Η επιστροφή από τη Χάλκη στο νησί των Ιπποτών, βρήκε το NEWS 247 να γίνεται ένα με πλήθος κόσμου και να συμμετέχει στον σημαντικό αγώνα κατά του καρκίνου.

Ακολουθώντας τη διαδρομή στη Μεσαιωνική Πόλη συναντήσαμε και τα παιδιά της αποστολής του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού.

Στα μπλουζάκια όλων το όνομα του Δημήτρη, ενός νέου που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια από λευχαιμία.

Η αποστολή, που αριθμούσε 193 μέλη, βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στην κορυφή, μνημονεύοντας τον Δημήτρη.

“Τρέχουμε για τον Δημήτρη. Ήταν πρόσκοπος όπως και εμείς και πέθανε από λευχαιμία πριν από τρία χρόνια.

Με τη συμμετοχή μας στον μαραθώνιο θέλουμε να δείξουμε ότι ο Δημήτρης είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας και δεν τον ξεχνάμε”, σημείωσε στο NEWS 247 o Κυριάκος Σαρίκας.

Ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στην ομάδα, επισήμανε ότι αποτελεί ικανοποίηση για τους ίδιους, καθώς έδειξαν ότι αγαπούν τη ζωή και δεν λησμονούν τον Δημήτρη.

“Θέλουμε να του δείξουμε πόσο τον αγαπάμε και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε κάθε χρόνο η αποστολή μας να έρχεται πρώτη”, σημείωσε από την πλευρά της Άννα Μπεκρή.

Χιλιάδες συμμετοχές στον αγώνα

Οι κάτοικοι της Ρόδου ήταν για μία ακόμα χρονιά πιστοί στο ραντεβού τους στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν από νωρίς το παρών στην πλατεία Δημαρχείου για να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου – Περπάτημα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του καρκίνου.

“Είναι πολύ σημαντικός σκοπός και μπράβο σε όλους όσοι συμμετέχουν.

Είναι η πρώτη χρονιά που τρέχω και πήρα μαζί μου και τον μικρό.

Του χρόνου θα είναι και το νεότερο μέλος της οικογένειας που τώρα είναι στο σπίτι”, ανέφερε στο NEWS 247 μία από τις γυναίκες που πήραν μέρος στον αγώνα – περπάτημα κατά του καρκίνου.

“Κάθε χρόνο πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και όλος ο κόσμος να συμμετέχει πάνω από όλα για την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας.

Πέρυσι ήμουν μόνη μου, φέτος έχω και το μωράκι μου μαζί”, δήλωσε κάτοικος της Ρόδου που συμμετείχε στον αγώνα.

Τα έσοδα του Αγώνα θα διατεθούν για την αγορά Υστεροσκοπίου το οποίο χρησιμοποιείται από γυναικολόγους για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και τη μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου.

Το υστεροσκόπιο θα δοθεί στην Γυναικολογική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Η εκδήλωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Η Ρόδος για τη Ζωή” τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα