Ηλεία: Το σχέδιο πτήσης του μοιραίου αεροσκάφους

Ηλεία: Το σχέδιο πτήσης του μοιραίου αεροσκάφους
Πτώση αεροσκάφους (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας σε οικισμό του Πύργου Ηλίας. Το σχέδιο πτήσης και ο τύπος του αεροσκάφους.

Ιδιόκτητο ήταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος που, το μεσημέρι της Δευτέρας (21/6) κατέπεσε στον οικισμό Χαριά του Δήμου Πύργου στην Ηλεία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του και οι δύο επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, εντοπίζοντας τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τους δύο επιβαίνοντες απανθρακωμένους. Μάλιστα, το αεροσκάφος έπεσε σε οικισμό, δίπλα σε σπίτι, σε σημείο όπου υπήρχε κοτέτσι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο NEWS 24/7 o πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου, Γιώργος Πρεβεζάνος, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 11:15 από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με σχέδιο πτήσης διάρκειας 2,5 ωρών και διέλευση από: Φράγμα Πηνειού, Καράτουλα, Πύργο, Κατάκολο και έπειτα επιστροφή στο Μεσολόγγι.

Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2,5 ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου-Ανδραβίδας-Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε, με αποτέλεσμα

Το αεροπλάνο, φέρεται να ανήκε στον δάσκαλο και πιλότο, Δημήτρη Βασιλείου από την Αμαλιάδα, τον έναν εκ των δύο επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή του.

Συνεπιβαίνων ήταν ο Κώστας Καλογερογιάννης, από το Μεσολόγγι. Οι δυο τους ήταν φίλοι και πραγματοποίησαν ταξίδι αναψυχής με σημείο απογείωσης το Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα