Ηλιόπουλος για Μεγάλο Περίπατο: Η Δημοτική Αρχή της Αθήνας επέλεξε να μείνει μόνη της

Ηλιόπουλος για Μεγάλο Περίπατο: Η Δημοτική Αρχή της Αθήνας επέλεξε να μείνει μόνη της
Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξαπέλυσε πυρά στη Δημοτική Αρχή της Αθήνας για τις τελευταίες επιλογές της στο θέμα του Μεγάλου Περιπάτου.

Ολοένα και πιο επικριτικός για τη στάση του Κώστα Μπακογιάννη στο θέμα του Μεγάλου Περιπάτου παρουσιάζεται ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος, μέσω facebook, ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή. 

Αναλυτικά, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης αναφέρει:

Θα ψηφίζουμε μόνο όταν μας συμφέρει; 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αποσύρει το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Ήταν ένα κρίσιμο θέμα: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου. Γιατί επέλεξε η Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα; Πολύ απλά: επειδή ήξερε ότι θα ήταν μόνη της στην υπερψήφιση. Μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή έχει ήδη παραβιάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε τρία κρίσιμα σημεία:

• δεν έχει κάνει τίποτα για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

• δαπάνησε σχεδόν 2 εκ. ευρώ παραβιάζοντας κάθε λογική και κυρίως τη ρητή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για “μέτρα χαμηλού κόστους”

• καθυστέρησε τη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, προχώρησε μονομερώς στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ξεκίνησε τη συζήτηση κατόπιν εορτής Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή: το κέντρο της Αθήνας χρειάζεται ολοκληρωμένο και συνολικό σχέδιο:

– Για να προστατευτεί το λιανεμπόριο η μεταποίηση και η κατοικία.

-Με κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση.

-Που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της πόλης.

Θα συγκρουστούμε με την προοπτική ενός κέντρου μόνο για τραπεζοκαθίσματα και τουρίστες. Προτάσεις υπάρχουν τόσο από τους επαγγελματικούς όσο και τους επιστημονικούς φορείς. Αυτό που απουσιάζει είναι η πολιτική βούληση. Η υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου ακυρώνει την πραγματική ανάγκη της πόλης για περισσότερο δημόσιο χώρο και ένα βιώσιμο μοντέλο αστικής κινητικότητας. Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην ακούσει την φωνή των ανθρώπων της πόλης, επέλεξε να μείνει μόνη της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα