Κακοκαιρία Αθηνά: Σοβαρά προβλήματα σε Βόρεια Εύβοια, Λάρισα και Πήλιο

Κακοκαιρία Αθηνά: Σοβαρά προβλήματα σε Βόρεια Εύβοια, Λάρισα και Πήλιο
Πολλά πλημμυρισμένα σπίτια στη Βόρεια Εύβοια Eurokinissi

Μετά το σφοδρό χτύπημα στη Βόρεια Εύβοια , η κακοκαιρία Αθηνά προκάλεσε πολλά και σοβαρά προβλήματα σε Λάρισα και ανατολικό Πήλιο. Κατολισθήσεις, πλημμύρες και κοπές δέντρων.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας “Αθηνά” στη χώρα, προκαλώντας πλημμύρες και καταστροφές κυρίως σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας που έχουν υποστεί πολλές ζημιές και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η Βόρεια Εύβοια, μετά τις καταστροφές των πυρκαγιών του Αυγούστου, βρίσκεται στο έλεος ακόμη ενός ακραίου φαινομένου, με την κακοκαιρία να προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές στο οδικό δίκτυο, στα σπίτια και γενικότερα στις περιουσίες των κατοίκων.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη βόρεια πλευρά του νησιού, “χτύπησαν” πυρόπληκτες περιοχές του Νομού, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους από τα Βασιλικά του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και τις περιοχές Αχλάδι, Κοτσικιά και Αγία Άννα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.


Μάλιστα, άνθρωποι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, μιλώντας στο NEWS 24/7, υποστήριξαν πως το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε ήταν δυσανάλογο της βροχόπτωσης, γεγονός που δημιουργεί εύλογο προβληματισμό για νέο, ακόμη πιο σφοδρό “χτύπημα” της κακοκαιρίας.

“Μετά από ανάλυση των εικόνων του ραντάρ της ΕΜΥ δεν προκύπτουν ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής τις βραδινές ώρες του Σαββάτου . Bέβαια στις ανατολικές περιοχές υπήρξε ιδιαίτερη εμμονή τουλάχιστον για ένα 3ωρο και αυτό ήταν σημαντικό σε τοπικό επίπεδο . Παράλληλα λόγω ορογραφίας είναι απαραίτητες οι μετρήσεις από πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών κυρίως όμως Υδρολογικών σταθμών  που θα μετρήσουν τις απορροές των χειμάρρων . Με άλλα λόγια δεν αρκεί να γνωρίζουμε μόνο τα ύψη της βροχής αλλά και το πως κατανέμεται το νερό που πέφτει” ανέφερε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς στο NEWS 24/7.

Αυτοψία στις περιοχές Βασιλικά και Αγία Άννα πραγματοποίησε κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο αποτελούσαν ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου.

Πλημμύρες και ζημιές σε Λάρισα και Πήλιο

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σήμερα στην παραλιακή περιοχή του δήμου Αγίας στη Λάρισα από την κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε γύρω τις 12 μ.μ.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, στην περιοχή λόγω της βροχόπτωσης, σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 30 σπίτια στα παράλια της περιοχής αλλά και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο παραλιακό δρόμο από Βελίκα προς την Παλιουριά.

Η κακοκαιρία "Αθηνά" στα παράλια της Λάρισας larissanet.gr

Ο δήμαρχος Αγιάς σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και πως ο δήμος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και η Πυροσβεστική επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που είναι μεγάλες.

“Ξύπνησαν μνήμες” από το 2018 στο Πήλιο

Αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν και στο ανατολικό Πήλιο με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί κατολισθήσεις σε δρόμους αλλά και σε σπίτι.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου στο magnesianews.gr, ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό προκαλώντας σημαντικές ζημιές, καθώς και σε τρία οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ποσότητα του νερού που έπεσε τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τέτοια που έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα ενώ γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να καθαριστούν οι αύλακες, ώστε τα νερά να διοχετεύονται προς τη θάλασσα.

Αυτή την ώρα τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα Βλαχοχώραφα είναι κλειστός.

Κακοκαιρία στο ανατολικό Πήλειο magnesianews.gr

Βένετο και Κεραμίνι Μαγνησίας στο έλεος της “Αθηνάς”

Αισθητή έκανε η “κακοκαιρία Αθηνά” την παρουσία της και στη Μαγνησία, προκαλώντας ζημιές και προβλήματα στο Κεραμίδι και το Βένετο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν χθες τα οποία προκάλεσαν ζημιές στην αγροτική οδοποιία και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρε ο taxydromos.gr, τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν περισσότερο το Βένετο, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και απαιτήθηκαν κοπές δέντρων.


Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλλικάρης ανέφερε ότι στην περιοχή έβρεχε από την περασμένη Πέμπτη, αλλά χθες, Σάββατο (9/10) οι βροχοπτώσεις είχαν πολύ μεγάλη ένταση. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν πλημμύρες σε σπίτια, ενώ από το απόγευμα τα καιρικά φαινόμενα κόπασαν.

Στις υπόλοιπες Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Ρήγα Φεραίου οι καιρικές συνθήκες ήταν ασθενείς και δεν προέκυψαν προβλήματα.

Δραματική είναι όμως η κατάσταση και σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας με τις εικόνες που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha, από το Καμάρι Μαγνησίας να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα