Κακοκαιρία Μπάλλος: Πάνω από 240 νέες κλήσεις στην Πυροσβεστική την Παρασκευή από Αττική και Κ. Μακεδονία

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πάνω από 240 νέες κλήσεις στην Πυροσβεστική την Παρασκευή από Αττική και Κ. Μακεδονία
Κακοκαιρία Μπάλλος στην Κέρκυρα INTIME NEWS

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία Μπάλλος, ωστόσο οι περιοχές που επλήγησαν, όπως η Κέρκυρα και η Αττική, μετρούν τις πληγές τους. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Υποχωρούν σταδιακά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφερε μαζί της η κακοκαιρία «Μπάλλος», αφήνοντας πίσω της όμως έναν νεκρό κτηνοτρόφο στην Νότια Εύβοια, ανυπολόγιστες ακόμη καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Πρωτεύουσας και κυρίως στην Κέρκυρα, όπου εκατοντάδες σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές πλημμύρισαν και χρειάστηκε να στηθεί χθες μία μεγάλη επιχείρηση για την διάσωση εγκλωβισμένων πολιτών.

Στο νησί οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται όπως και η καταγραφή των ζημιών. Οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική από όλες τις πληγείσες περιοχές ξεπέρασαν τις 1.670 εκ των οποίων από το πρωί σήμερα έως το βράδυ έγιναν 247 νέες κλήσεις από Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Αναλυτικά:

Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου, εκ των οποίων, 159 για αντλήσεις υδάτων, 55 για κοπές δέντρων και τρεις για αφαιρέσεις αντικειμένων. Στο Χαλάνδρι εξαιτίας της κακοκαιρίας έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα στην οδό Παπανικολή, ενώ το πρωί, το μπαλκόνι ενός ρετιρέ σε πολυκατοικία της περιοχής, υποχώρησε, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Διακοπές στην κυκλοφορία

Αττική:

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο Μαρκόπουλο, επί της Λ. Βραβρώνος χ/θ 4 (θέση Γεφυράκι), ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραβρώνα και στην Παλιά Λ. Ποσειδώνος από Επαμεινώνδα έως ύψος καταστήματος “JUMBO”.

Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Παπανικολή, στο ρεύμα προς Χαλάνδρι από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Ζαν Μωρεάς, στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Θεσσαλονίκη:

Δήμος Βόλβης: Επ.Ο. Λαγκαδικίων Σχολαρίου 3ο χλμ. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω υπερχείλισης χειμάρρου.

Ροδόπη:

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων στις κάτωθι ιρλανδικές διαβάσεις: Αγίας Μαρίνας Ίμερου, Αετοκορυφής, Δίωνης, Λοφαρίου, Ιασίου και Μωσαϊκού.

Κιλκίς:

Δ.Δ. Λειψυδρίου: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου λόγο υπερχείλισης παραποτάμου Γαλλικού ποταμού. Κυκλοφορία οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές οδούς.

Πιερία:

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο 12ο χλμ της Επ. Ο. Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα (ΞΗΡΟΛΑΚΙ). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Χαλκιδική:

Υπερχείλιση ρεμάτων λόγω έντονης βροχόπτωσης στα κατωτέρω σημεία:

1) 3ο χλμ Επ.Οδού Ν.Καλ/τειας-Ν.Ηράκλειας,

2) Ρέμα Γωνιάς Επ.Οδού Ν.Γωνιάς-Αγ.Παύλου

3) 2ο ρέμα, επί της οδού Εμ. Παππά ανάμεσα στην κάθετη Λ. Αγίου Παύλου και στον οικισμό « Αριζόνες»

4) 117ο χλμ Εθ.Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (Πραγματοποιείται εκτροπή κυκλοφορίας)

5) Συμβολή των οδών Βαρβάκα και Σωκράτους στην Νέα Ηράκλεια ( Είσοδος Νέας Ηράκλειας από την δημοτική οδό Νέας Ηράκλειας – Αγίου Παύλου)

6) Κοινοτική οδός Αγίου Νικολάου – Πυργαδικίων (ύψος ξενοδ. ASSA MARIS)

7) Κοινοτική οδός Αγίου Νικολάου- Μεταγγίτσιου περιοχή Ακτή Σαλονικιού (επιβράδυνση κυκλοφορίας)

8) 114ο χλμ. Εθ. Οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Πτώση δέντρου εν οδό). Στα ανωτέρω σημεία έχει τοποθετηθεί σήμανση ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς διελεύσεις από τους σταθμούς.

Καστοριά:

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών:

– 25ο έως 28ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)

Φλώρινα:

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών:

– 14ο έως 22ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας)

– 16ο έως 28ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

– 5ο έως 9ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Αετού – Νυμφαίου.

Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Α-27) Νίκης – Φλώρινας

Κέρκυρα:

Λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στη Νήσο Κέρκυρα έχουν προκύψει τα εξής προβλήματα:

1. Ώρα 13:00 : Εθνική οδός Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδός Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Ανωτέρω τόπο και χρόνο εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και κατολισθήσεις βράχων λόγω έντονης βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.

Στην Ε.Ο. Γύρου Αχιλλείου και Κέρκυρας Λευκίμμης από την περιοχή Πέραμα έως Μοραΐτικα, έχει απομακρυνθεί ο όγκος των βράχων και έχει υποχωρήσει το ύψος του νερού στο οδόστρωμα, πλην όμως η οδός παραμένει κλειστή για λόγους διευκόλυνσης της κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων.

2. Ώρα 14:15 : Επαρχιακή οδό Αγ. Δέκα προς Σταυρό. Εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και κατολισθήσεις βράχων λόγω έντονης βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Αγίων Δέκα προς Σταυρό, διεξάγεται κανονικά καθώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε από συνεργείο της Πολιτικής Προστασίας.

3. Ώρα 15:00 : στην Επ. Ο. Αγίου Ματθαίου Μεσσογγής. Επί της Επ. Ο. Μεσσογής – Αγίου Ματθαίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χειμάρρων. Η κυκλοφορία από και προς Νότια Κέρκυρα έχει διακοπεί λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικών διαδρομών. Την 19:15 ώρα, η οδός δόθηκε στην κυκλοφορία.

4. Ώρα 16:00 : Επ. Ο. Άφρας – Γουβιών. Την 16:00 ώρα, ενημέρωση για πτώση γεφυριού επί της Επ.Ο. Άφρας Γουβιών, έξωθεν χωριού Άφρας. Στο σημείο ενεργεί αστυνομικός σταθμός που εκτρέπει την κυκλοφορία προς έτερη οδό. Επιπλέον υπάρχει πτώση στύλου της ΔΕΔΗΕ.

5. Ώρα 18:10: Οδό Αγίας Ελεούσης, περιοχή Ποταμού Κέρκυρας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Αγίας Ελεούσης προς Ποταμό, στο ύψος της γέφυρας λόγω υπερχείλισης του ποταμού.

10. Ώρα 19:55: Κατόπιν νεότερης ενημέρωσης από τον παράπλευρο δρόμο του ποταμιού της Μεσογγής, έχουν υποχωρήσει περίπου 70 μέτρα δημιουργώντας ενιαίο ποταμό. Η κυκλοφορία διεκόπη. Το σημείο σηματοδοτήθηκε κατάλληλα από το Αστυνομικό Τμήμα Αχίλλειων.

11. Ώρα 21:40, 16ο χλμ. Ε.Ο. Κέρκυρας Λευκίμμης (περιοχή Τσάκι Μπενιτσών) Μερική Καθίζηση Οδοστρώματος. Στο 16ο χλμ. Ε. Ο. Κέρκυρας Λευκίμμης (περιοχή Τσάκι Μπενιτσών), στο ρεύμα προς Κέρκυρα, το οδόστρωμα, έχει υποστεί μερική καθίζηση, σε μήκος περί τα 20 μέτρα.

Κεφαλλονιά:

Αναφέρεται ότι λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στη Κεφαλονιά έχουν προκύψει τα εξής προβλήματα:

1. Ώρα 13:00 : Περιοχή Πόρου Κεφ/νίας. Κλείσιμο οδού λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εντός οικισμού Πόρου Δήμου Αργοστολίου Κεφ/νίας τμήμα της παραλιακής οδού συνολικού μήκους περίπου 50 μέτρων έχει κλείσει από φερτά υλικά και λάσπη εξαιτίας υπερχείλισης μικρού ποταμιού.

2. Ώρα 20:00 : Περιοχή Ληξουρίου Κεφ/νίας. Κλείσιμο οδών λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εντός οικισμού Ληξουρίου Δήμου Παλικής Κεφ/νίας τμήμα της παραλιακής οδού (Ελ.Βενιζέλου) συνολικού μήκους περίπου 300 μέτρων και στη θέση Λαγκάδα παραμένει κλειστό, Τα τμήματα των οδών στη γέφυρα στην οδό Αντιόχου Ευαγγελάτου καθώς και στο Κεχριώνα Παλικής έχουν έχουν αποκατασταθεί.

3. Ώρα 20:00 : Βαθύ Ιθάκης. Κλείσιμο οδών λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εντός οικισμού Βαθέως, Δήμου Ιθάκης τμήμα της παραλιακής οδού (Σπ.Ραζού) συνολικού μήκους περίπου 1.500 μέτρων, στην οδό Καλλινίκου συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων καθώς και στη θέση [Πύρνος] έχουν κλείσει τμήματα των οδών συνολικού μήκους περίπου 500 μέτρων εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Μαρκόπουλο Κεφαλληνίας. Κλείσιμο οδών λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εντός οικισμού Μαρκοπούλου, Δήμου Αργοστολίου έχει κλείσει τμήμα της Ε.Ο. Αργοστολίου – Πόρου με κατεύθυνση προς Πόρο λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Εύβοια:

1. Περιοχή Κοτσικιάς – Αγ.Άννας – Αχλαδίου – Βασιλικών & Ψαροπούλι Βορείου Ευβοίας.

Ανωτέρω τόπο και χρόνο εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα/βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να προκληθούν τα κάτωθι κυκλοφοριακά προβλήματα:

-Διακοπή κυκλοφορίας στο Επαρχιακό δίκτυο Κοτσικιάς προς παραλία Κοστικιάς

-Δυσχέρεια κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αγ.Άννας – Αχλαδίου – Κοστικιάς

-Δυσχέρεια κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Βασιλικών – Ψαροπούλι

Κορινθία:

Διακοπή κυκλοφορίας στο 1ο χλμ. Επ. Ο Σχοίνου-Αλεποχωρίου, πλησίον οικισμού Βαμβακιές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα