Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις
Εικόνα από κλειστό σχολείο κατά την περσινή κακοκαιρία Ελπίδα (φωτογραφία αρχείου) ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Σε περίπτωση που το κύμα της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα, είναι πιθανό να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων για τη Δευτέρα.

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές σε όλη τη χώρα, καθώς σήμερα (05/02) αναμένεται να εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα που “κουβαλά” η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, με τις πρώτες χιονοπτώσεις πάντως να πλήττουν ήδη αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένονται χιονοκαταιγίδες σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Οι 6 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο, σε πρώτη φάση, είναι η Εύβοια, οι Βόρειες Σποράδες, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα και η Βοιωτία, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής ο χιονιάς θα φτάσει και στην Αττική.

Τι θα γίνει με τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

Σε περίπτωση που το κύμα της κακοκαιρίας πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα, είναι πιθανό να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων για τη Δευτέρα. Ανάμεσα στις περιοχές που εξετάζεται το εν λόγω ενδεχόμενο είναι και η Αττική.

Μιλώντας σχετικά, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υποστήριξε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά, και πως η απόφαση θα ληφθεί με βάση τις μετεωρολογικές εξελίξεις και με προτεραιότητα την πρόληψη και την ασφάλεια των παιδιών.

“Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από την Κυριακή και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι του Σαββάτου είχαμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα” δήλωσε στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε:

“Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας”.






Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα