Καπραβέλος: “Θα φτάσουμε στο σημείο να νοσηλεύουμε ασθενείς σε παρκινγκ”

Καπραβέλος: “Θα φτάσουμε στο σημείο να νοσηλεύουμε ασθενείς σε παρκινγκ”
Ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, με τον “πυρήνα” του προβλήματος να εντοπίζεται μεν στην Αθήνα, ωστόσο, πολύ δύσκολες είναι οι συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη.

Τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της χθεσινοβραδινής εφημερίας, περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος

«Έχουμε 105 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μας μολυσμένων και άλλοι τόσοι φύγανε, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Δεν είχαμε άλλες. Αυτές είναι οι κλίνες”, , τόνισε ο κ. Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, περιέγραψε οικογενειακές τραγωδίες, με μια γυναίκα 58 ετών να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και τον άνδρα της 60 ετών να χάνει τη ζωή του προχθές.

“Σήμερα το νοσοκομείο Παπανικολάου» νοίγει ακόμη 9 κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που φθάνουν από την Αθήνα ώστε να απορροφηθούν οι ασθενείς που υπάρχουν διασωληνωμένοι.”.

Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος σχολίασε ότι και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν. Εξέφρασε την ανησυχία του πως θα φτάσουν στο σημείο να νοσηλεύουν ασθενείς στο παρκινγκ.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα