Καρά Τεπέ: ”Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης – Επικρατεί πείνα”

Καρά Τεπέ: ”Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης – Επικρατεί πείνα”
Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην δομή του Καρά Τεπέ στην Λέσβο Eurokinissi

Ως άθλιες περιγράφουν τις συνθήκες που επικρατούν στη προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ άνθρωποι μέσα στον χώρο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ επικρατεί πείνα. Δείτε βίντεο μέσα από τον καταυλισμό.

Σταδιακά προχωράει η μεταφορά αιτούντων άσυλο, οι οποίοι βρίσκονταν στον δρόμο μετά την καταστροφή της Μόριας, στην προσωρινή δομή που έχει στηθεί στον Καρά Τεπέ.

Μέχρι και σήμερα το πρωί, στη νέα δομή μπήκαν 9.000 άτομα που στο σύνολο τους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Επίσης, έχουν ελεγχθεί και υγειονομικά, με 213 από αυτούς να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και να έχουν μπει σε απομόνωση σε ξεχωριστό τμήμα της νέας δομής.

Βέβαια και στη νέα δομή οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες μέσα από το Καρά Τεπέ η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Στο παρακάτω βίντεο, άνθρωπος μέσα από τη δομή, αναφέρει χαρακτηριστικά πως ”δεν υπάρχει αρκετό διαθέσιμο νερό για όλους, ενώ ο κόσμος συνωστίζεται σε ουρές”.

Επιπλέον, προσθέτει: ”Δεν υπάρχει επαρκής χώρος για σκηνή, με αποτέλεσμα πολλοί να κοιμούνται σε αμάξια, την ίδια ώρα που δεν υπάρχει ρεύμα. Οι συνθήκες είναι αηδιαστικές σε όλη τη δομή. Αυτή είναι η κατάσταση, ο κόσμος είναι συνωστισμένος, επικρατεί πείνα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα