Καρέ καρέ η παρέμβαση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ιταλίας - 14 προσαγωγές

Επίθεση με μπογές στη Πρεσβεία της Ιταλίας
Επίθεση με μπογές στη Πρεσβεία της Ιταλίας EUROKINISSI

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα τα οποία αμέσως μετά την επίθεση σκορπίστηκαν στα γύρω στενά. Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση.

Συνολικά 14 προσαγωγές έχουν γίνει από την αστυνομία μετά την επίθεση μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα τα οποία αμέσως μετά την επίθεση σκορπίστηκαν στα γύρω στενά.

Οι 14 προσαχθέντες είναι 6 Έλληνες, 4 Κύπριοι και 4 αλλοδαποί, οι οποίοι εξετάζονται στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια.

ADVERTISING

Στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει ότι η κίνηση έγινε για λόγους αλληλεγγύης στους Ιταλούς που διώκονται από το ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στη Ροζάβα της Συρίας.

Στο μεταξύ η αναρχική ομάδα ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο από την παρέμβαση στην ιταλική πρεσβεία. Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι από την αναρχική συλλογικότητα πήδηξαν τον φράχτη και μπήκαν στον περίβολο της πρεσβείας.

Η επίθεση έγινε για λόγους αλληλεγγύης στους Ιταλούς που διώκονται για την παρουσία τους στη Ροζάβα της Συρίας
Η επίθεση έγινε για λόγους αλληλεγγύης στους Ιταλούς που διώκονται για την παρουσία τους στη Ροζάβα της Συρίας EUROKINISSI

Καταδίκη ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα
Η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα EUROKINISSI
Συνολικά 14 προσαγωγές έχουν γίνει από την αστυνομία μετά την επίθεση με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία
Συνολικά 14 προσαγωγές έχουν γίνει από την αστυνομία μετά την επίθεση με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία EUROKINISSI
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρουβίκωνας, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία

SHARE:

24Media Network