Καταγγελία για απειλητικό τηλεφώνημα βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε αντιφασιστική συνέλευση

Καταγγελία για απειλητικό τηλεφώνημα βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε αντιφασιστική συνέλευση

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ., Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη περί απειλητικού τηλεφωνήματος από βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς προέβη σε διάβημα προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, θέτοντάς του το ζήτημα της ειρηνικής διεξαγωγής και ολοκλήρωσης άνευ επεισοδίων και απροόπτων της πανελλαδικής αντιφασιστικής διαδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 στην Καλαμάτα.

Ο Βουλευτής προειδοποίησε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο επεισοδίων μετά και από απειλητικό τηλεφώνημα που δέχθηκε μέλος της πρωτοβουλίας οργάνωσης της διαδήλωσης, από άτομο που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Κουκούτσης, και μάλιστα από τηλεφωνική γραμμή εντός της Βουλής που όντως έχει παραχωρηθεί στην Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της Συνέλευσης Αθήνας για την αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλαμάτα ο κ. Κουκούτσης φέρεται χθες βράδυ να τηλεφώνησε από το γραφείο του στη Βουλή στο κινητό υπευθύνου για τη διοργάνωση της αντιφασιστικής πορείας.

"Ο Κουκούτσης έβριζε και απειλούσε πως αν κατέβουμε το Σάββατο στη Καλαμάτα θα μας λιώσουν και πολλά άλλα" αναφέρεται μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη καταγγελία.

Στην ίδια καταγγελία προχώρησε και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μιλώντας στη Βουλή.

"Οφείλω πριν ξεκινήσω την τοποθέτηση μου να καταγγείλω την Χρυσή Αυγή γιατί από το τηλέφωνο της χθες μέσα στη Βουλή επιχείρησε να τρομοκρατήσει όσους θα διαδηλώσουν το Σάββατο στην Καλαμάτα ενάντια στο Φεστιβάλ που επιδιώκει για να τιμήσει τις δικτατορίες και να τους δηλώσουμε ότι οι δημοκράτες και οι αντιφασίστες δεν φοβούνται", είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας αναλυτικά:

"Το απόγευμα της Τετάρτης 17/7, μέλος της συνέλευσης Αθήνας που είναι υπεύθυνο για τις συμμετοχές στα πούλμαν, δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από κάποιον που συστήθηκε ως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κουκούτσης.  Ο Κουκούτσης τηλεφωνούσε μέσα από τη βουλή την ίδια ώρα που απ έξω βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ψήφιση του ν/σ.

Παραθέτουμε το νούμερο: 210 3707965.

Ο Κουκούτσης έβριζε και απειλούσε πως αν κατέβουμε το Σάββατο στη Καλαμάτα θα μας λιώσουν.

Οι απειλές, οι γελοίες κραυγές και τα βρισίδια αποδεικνύουν ότι μας φοβούνται!

Φοβούνται γιατί ξέρουν πως είμαστε πολλοί και πολλές, γιατί ξέρουν πως το Σάββατο δε θα τολμήσουν να βγουν από τις τρύπες τους.

Φοβούνται γιατί το φασιστοφεστιβάλ που ετοιμάζουν δε πρόκειται να το αφήσουμε να γίνει ούτε στη Καλαμάτα ούτε και πουθενά αλλού.

Το μόνο που καταφέρνουν τελικά είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητα μας στον αντιφασιστικό αγώνα.

Όλοι και όλες το Σάββατο 20/7 στη πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση στη Καλαμάτα.

Συνέλευση Αθήνας για την αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλαμάτα".

Σημειώνεται ότι στις 3-4 Αυγούστου η Χρυσή Αυγή οργανώνει πανελλαδική συνάντηση των μελών της στην Καλαμάτα κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση και τις κινητοποιήσεις Αντιφασιστικών ομάδων από όλη την Ελλάδα και τη συλλογή υπογραφών για την ακύρωση της.

SHARE:

24Media Network