Κεντέρ Περόντ: Ο Κούρδος που ζει μόνιμα στην Κρήτη- “Τα Σφακιά μού θυμίζουν τα βουνά μας”

Κεντέρ Περόντ: Ο Κούρδος που ζει μόνιμα στην Κρήτη- “Τα Σφακιά μού θυμίζουν τα βουνά μας”
Glomex

Ο Κεντέρ Περόντ είναι Κούρδος που ήρθε στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια . Ζει στα Σφακιά τα οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.

Ο Κεντέρ Περόντ είναι Κούρδος. Μεγάλωσε με τη μυρωδιά του πολέμου, όπλα, πόλεμο και αίμα. Πριν από 20 χρόνια εγκατέλειψε τη γη του, την οικογένεια, τους φίλους και τη δουλειά, για να βρεθεί στην Ελλάδα αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Η φρίκη του πολέμου τον έφερε στην Κρήτη για να δημιουργήσει μία νέα αρχή.

Ο 42χρονος κατάγεται από την περιοχή Καντίλ, γνωστή και ως βάση των Κούρδων ανταρτών. Ωστόσο, στα 22 του χρόνια, άφησε τον πόλεμο και ταξίδεψε στην Κρήτη.

“Δεν είναι τα πράγματα όπως φαίνονται. Ό,τι συνέβη το 2014, 2015 και 2016 με το ISIS, αυτό συμβαίνει και σήμερα. Είναι ο ίδιος πόλεμος και οι ίδιοι άνθρωποι, απλά έχουν βγάλει τη μάσκα. Διότι πιστεύω ότι πίσω από την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή βρίσκεται η Τουρκία“, ανέφερε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι “αυτή τη στιγμή έχουν στρατό γύρω από τα χωριά μας και θέλουν να μπουν μέσα”.

“Τα τανκς, τα αεροπλάνα και οι μάχες στα βουνά πίσω στην πατρίδα, μου θυμίζουν την Κρήτη”. Τα “Σφακιά”, όπως λέει.

Το παράπονο του Κ. Περόντ είναι πως “κανένας στρατός δεν μάχεται στο πλευρό των Κούρδων”.

Όσον αφορά τη στάση της Συρίας και της Ρωσίας, ο κ. Κεντέρ εκφράζει την προσωπική του θέση, ότι δηλαδή «θα συνεργάζονταν με τον διάολο για να γλιτώσουν τα χειρότερα – τη γενοκτονία των Κούρδων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version