Κέρκυρα: Αψίδα νερού για τους πρώτους Βρετανούς – Έβδομο κρούσμα στο νησί

Κέρκυρα: Αψίδα νερού για τους πρώτους Βρετανούς – Έβδομο κρούσμα στο νησί
Με αψίδες νερού υποδέχθηκαν την πρώτη πτήση για φέτος από το Birmingham kerkyrasimera

Η πρώτη πτήση για τη φετινή σεζόν στην Κέρκυρα έφτασε σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι. Περίπου 90 επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία αποβιβάστηκαν στο νησί.

Έφτασε γύρω στις 2.00 το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», η πρώτη πτήση για τη φετινή σεζόν, μετά από την άρση της απαγόρευσης αεροπορικών δρομολογίων, από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η πτήση ήταν από το Μπέρμιγχαμ με περίπου 90 επιβάτες.

Με αψίδες νερού υποδέχθηκαν την πρώτη πτήση για φέτος από το Birmingham kerkyrasimera

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αψίδες νερού υποδέχθηκαν την πτήση της σαιζόν από το Birmingham στο αεροδρόμιο.

Για σήμερα ήταν μία μόνο προγραμματισμένη πτήση με Βρετανούς ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», ενώ αύριο αναμένονται δύο προγραμματισμένες πτήσεις, από το Ιστ Μίντλαντς και το Μάντσεστερ αντίστοιχα.

Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες στο νησί, ελέγχονται δειγματοληπτικά με βάση τις ενδείξεις που προκύπτουν από το ειδικό barcode το οποίο έλαβαν με τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Έβδομο κρούσμα κορονοϊού στην Κέρκυρα

Ενώ η τουριστική κίνηση αρχίζει να κινείται στο νησί, επιβεβαιώθηκε έβδομο κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το corfutvnews, πρόκειται για έναν άντρα από Ρουμανία ο οποίος έκανε διακοπές με την σύζυγο του σε κατάλυμα στη Μέση Κέρκυρα.

Ο άντρας είχε υποβληθεί σε τεστ στον Προμαχώνα και ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι είναι θετικός. Θα μεταφερθεί στο ξενοδοχείο αναφοράς.

Βρετανοί και στην Κρήτη

Πτήση από το Μπέρμιγχαμ, που προσγειώθηκε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι, έκανε “ποδαρικό” για τους Βρετανούς τουρίστες στο Ηράκλειο. Στην πτήση, ως επιβάτες, βρίσκονταν και Έλληνες.

Όλοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ενώ σε δηλώσεις που έκαναν σε τοπικά ΜΜΕ, ανέφεραν πως αρκετοί, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων, εξετάστηκαν για τον κορονοϊό.

Όσο για την κατάσταση στη χώρα τους, την περιέγραψαν… ως καλή!

Τρία αεροπλάνα από Βρετανία στη Σκιάθο

Έφτασαν κατά εκατοντάδες οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες στην Σκιάθο, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανοίγματος των απ’ ευθείας πτήσεων ανάμεσα στα ελληνικά και τα βρετανικά αεροδρόμια. Συνολικά την Τετάρτη έγιναν τρεις πτήσεις προς το “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” με αεροσκάφη της “Jet2” που είχαν αναχωρήσει από τα αεροδρόμια του Λονδίνου, του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ. Συνολικά στην Σκιάθο με τις πρώτες τρεις πτήσεις έφθασαν 407 Βρετανοί και τις επόμενες ημέρες οι πτήσεις θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά από την παρουσία των Βρετανών στην Ελλάδα.

Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες στο νησί, ελέγχθηκαν επισταμένως με βάση τις ενδείξεις που προκύπτουν από το ειδικό barcode το οποίο έλαβαν με τη συμπλήρωση της φόρμας PLF, ενώ στο νησί έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν προγραμματίσει να διαμένουν κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ξενοδοχείο “Σκιάθος Παλλάς”, έχει λάβει ειδική πιστοποίηση ISO για τον Covid-19 για τον τρόπο λειτουργίας του, για τους κανόνες υγιεινής και την παροχή υπηρεσιών, αφού ακόμη και οι μπουφέδες των δείπνων και των πρωινών είναι σε πλήρη αποστείρωση και παρακολουθούνται από εκπροσώπους των υγειονομικών αρχών, γεγονός που καλύπτει απολύτως τους κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα στη Σκιάθο συνεχίζονται οι αφίξεις πτήσεων τσάρτερ από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες της “πράσινης λίστας”, αλλά σε καμία περίπτωση η εικόνα του νησιού δεν θυμίζει ότι βρίσκεται στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου το ποσοστό των μικρών, αλλά και μεγάλων ξενοδοχείων που άνοιξαν, λειτουργούν και περιμένουν τους πελάτες τους, δεν ξεπερνά το 28% στο σύνολο όλου του νησιού. Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία που διαθέτουν πάνω από 250 κλίνες το καθένα στις Αχλαδιές, τον Βασιλιά, την Αγία Παρασκευή, τον Τρούλο δεν πρόκειται να ανοίξουν καθόλου κατά την φετινή σεζόν, όπως και εκατοντάδες άλλες μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες, που λειτουργούν υπό την μορφή οικογενειακών επιχειρήσεων.

Οι πληρότητες σε όσες μονάδες έχουν ανοίξει κυμαίνονται γύρω στο 10-15%, εξαιρουμένου του “Σκιάθος Παλλάς” που βρίσκεται λίγο πάνω από το 25%, ενώ το περασμένο Σ/Κ κατάφερε να ξεπεράσει και το 50%,αφού φιλοξενούσε δύο σημαντικά συνέδρια με παρουσίες από όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας είπε ότι “είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά για το νησί. Δεν θα είναι η καλύτερη χρονιά για κανέναν, αλλά με τόσους πολλούς και καλούς επιχειρηματίες στο νησί μας, θα τα καταφέρουμε, αφού όλοι το παλεύουν για το καλύτερο δυνατό. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο στον αερολιμένα, όσο και στο Κέντρο Υγείας ,ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Μέχρι και ειδική κάψουλα προμηθευτήκαμε για κάθε ακραίο περιστατικό που μπορεί να συμβεί. Περιμένουμε τον κόσμο στην Σκιάθο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα πλοία που φθάνουν στην Σκιάθο, αλλά και σε Σκόπελο και Αλόννησο, τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι επιβάτες θερμομετρούνται κατά την είσοδό τους στα πλοία, συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και προσδιορίζουν τον χώρο διαμονής τους στα σχετικά έντυπα όπως το απαιτεί ο ΕΟΔΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα