Κομμωτήρια – Κέντρα αισθητικής: Απολυμαίνουν και ετοιμάζονται να ανοίξουν

Κομμωτήρια – Κέντρα αισθητικής: Απολυμαίνουν και ετοιμάζονται να ανοίξουν
Κομμωτήριο Eurokinissi

Σε ετοιμότητα τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής για το ενδεχόμενο άνοιγμα από τη Δευτέρα (22/03). Τι θέλει να ανοίξει και πότε η κυβέρνηση.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, καθώς ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους ξανά από τη Δευτέρα (22/03), εφόσον ανακοινωθούν επίσημα τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Ωστόσο, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που οι εν λόγω επιχειρήσεις είχαν ανοίξει, τώρα τα ραντεβού είναι ιδιαίτερα μειωμένα, είτε λόγω του φόβου μετάδοσης του κορονοϊού – καθώς τα κρούσματα είναι αυξημένα – είτε λόγω του ότι αρκετοί πελάτες βολεύτηκαν με την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση.

Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων, έχουν ήδη κλείσει κάποια ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα, αλλά η κατάσταση παραμένει μετέωρη έως ότου να ανακοινωθεί επίσημα το άνοιγμα. Προς το παρόν καθαρίζουν, απολυμαίνουν και εφοδιάζονται με τα απαραίτητα.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών που θα κάνουν τις τελικές τους εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για μερική άρση μέτρων στο lockdown.

Τι θέλει να ανοίξει η κυβέρνηση και πότε

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επιθυμεί από αυτό το Σαββατοκύριακο, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 21:00 και όχι από τις 19:00, καθώς και να καταργηθούν οι τελευταίοι χιλιομετρικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις με κωδικούς 6 και 2.

Σχεδιάζει επίσης από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, δικαστήρια, αλλά ενδεχομένως και το λιανεμπόριο. Όσον αφορά στα σχολεία, στόχος είναι τον Απρίλιο να επιστρέψουν στα θρανία τουλάχιστον οι μαθητές του λυκείου λόγω και πανελλαδικών. Τον Απρίλιο επίσης σχεδιάζεται να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στο ερώτημα, πάντως, πώς γίνεται από τη μία τα κρούσματα κορονοϊού να εκτινάσσονται και από την άλλη να σχεδιάζεται χαλάρωση του lockdown, η κυβέρνηση απαντά με το σκεπτικό ότι δεν πρόκειται για άνοιγμα της οικονομίας, αλλά για “βαλβίδες αποσυμπίεσης”, επιμένοντας ότι τα μέτρα, που μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί, δεν έχουν αποτύχει.

“Δεν μιλάμε για ανοίγματα. Νομίζω δεν είναι ενδεδειγμένη η λέξη αυτή, η ορολογία αυτή. Αυτό που περιγράφουμε είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων, που θα προσφέρουν ταυτόχρονα βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους πολίτες. Αποτελεσματικά μέτρα και εργαλεία, που δεν θα παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ανοίγει ο καιρός, το γεγονός ότι πρέπει να αποφεύγουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια και σε εσωτερικούς χώρους, αλλά ότι αντιθέτως η δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο ασφαλής”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο χθεσινό briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

“Μιλάμε για εργαλεία που θα βοηθήσουν στην καλύτερη τήρηση των μέτρων”, σημείωσε επίσης.

Δεν θέλησε ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες για το λιανεμπόριο, την εστίαση και το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, παραπέμποντας στις αποφάσεις της επιτροπής και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα