Κορονοϊός: Από σήμερα το μεταμεσονύκτιο “λουκέτο” στα περίπτερα – Γεμάτες πάλι οι πλατείες

Κορονοϊός: Από σήμερα το μεταμεσονύκτιο “λουκέτο” στα περίπτερα – Γεμάτες πάλι οι πλατείες
Περίπτερο στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Για "καταστροφή" και μειώσεις μισθών μιλούν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις, σχολιάζοντας πως όσοι θέλουν να πάρουν αλκοόλ μπορούν να το προμηθευτούν πριν τις 12 το βράδυ. Και πάλι συνωστισμός στις πλατείες.

Πατείς με πατώ σε και την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι όπου αρκετοί νέοι αγνόησαν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και μαζεύτηκαν στο σημείο, χωρίς να τηρούν τα μέτρα για την πανδημία.

Παράλογο βρίσκουν το μέτρο οι καταστηματάρχες μίνι μάρκετ και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Ο στόχος των νέων μέτρων άλλωστε είναι οι πλατείες καθώς εκεί παρατηρείται συνωστισμός. Μέχρι χθες το βράδυ πάντως η εικόνα ήταν ίδια με τις μεγάλες πλατείες να παραμένουν σε “κόκκινο συναγερμό”. “Μέσα σε πέντε ώρες τι θα αλλάξει, γιατί να κλείνει ολόκληρη η επιχείρηση για να μην πάρει ο πελάτης αλκοόλ”, σχολίασαν ιδιοκτήτες περιπτέρων, οι οποίοι όπως λένε ήδη προτάθηκαν μειώσεις μισθών.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Και ο γενικός γραμματέας περιπτερούχων Αττικής χαρακτήρισε λάθος το μέτρο της Πολιτείας, και αναποτελεσματικό. “Το θέμα της πλατείας είναι θέμα αστυνόμευσης και όχι των περιπτέρων”, αναφέρει ο Γιώργος Παξιμάδης. “Είναι ένα μέτρο που έχει αστοχήσει και προσθέτει στον κρίκο της ανεργίας τις βραδινές βάρδιες. Έχετε δίκιο για το θέμα της υγείας, όμως δεν είναι λύση το μέτρο αυτό”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Κλείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, από τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί, στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων: στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, την Χαλκιδική, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο και την Μύκονο.

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε όσες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ΠΕ, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κερκυρας, και στους δήμους Βόλου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω στην Πάρο και την Αντίπαρο), επιτρέπεται το takeaway, το drivethrough και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από τις 5 το πρωί του Σαββάτου 25/9 έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, προσαρμόζεται το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης: Πλέον θα παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα, έως τις 5 το πρωί και όχι τις 7.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα