Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 40 κρούσματα κορονοϊού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης

Μαθητές με μάσκες στο προαύλιο σχολείου στη Θεσσαλονίκη
Μαθητές με μάσκες στο προαύλιο σχολείου στη Θεσσαλονίκη KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Εντείνονται οι φόβοι ότι θα κλείσουν κι άλλα τμήματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, λόγω της άυξησης κρουσμάτων σε μαθητές - Ελλείψεις σε self test.

Με έκδηλη ανησυχία αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των παιδιών του 10ου Δημοτικού Σχολείου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης τη συρροή κρουσμάτων που παρουσιάστηκε σε δύο τμήματα του σχολείου Β2 και Γ2 με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων από την έναρξη της σχολική χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Διάσπαρτα κρούσματα ωστόσο υπάρχουν και σε άλλα τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, ενώ εξαπλώνονται και σε παιδιά μεγαλύτερων τάξεων. Σήμερα, Πέμπτη (23/9) αρκετοί ήταν οι γονείς που δεν έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο φοβούμενοι να μη μολυνθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός στις τάξεις δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά κάποιες επαναλήψεις.

ADVERTISING

Όπως αναφέρεται στο Voria.gr, οι γονείς εκτιμούν ότι η συρροή οφείλεται σε ένα "παράθυρο" που δημιουργήθηκε από τη Δευτέρα (20/9) όταν κάποια παιδιά ήρθαν στο σχολείο με αρνητικό selt test και την Τρίτη στο νέο test βγήκαν θετικά στον κορονοϊό. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι εκεί θα έπρεπε να γίνουν έλεγχοι με rapid test, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Γιώργος Μπογιατζογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σημειώνει ότι η ανησυχία εντείνεται, καθώς εκτός από τα δυο τμήματα υπάρχουν κρούσματα σχεδόν σε όλες τις τάξεις, περίπου 40 παιδιά. Ο ίδιος αναφέρει ότι αν δεν ίσχυε το 50% και τα τμήματα έκλειναν από τη Δευτέρα δεν θα υπήρχε η εξάπλωση.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι σε υπάρχουν κρούσματα σε μια σειρά σχολείων κυρίως δημοτικών, του δήμου, από 5-7 στο καθένα μέχρι στιγμής, που όπως λέει αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πλησιάσει σύντομα το 50%, μιας και ο αριθμός των τμημάτων είναι μέχρι 20.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό 90% με τους υπόλοιπους για διάφορους λόγους να μην έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και κάποιους να μην εμβολιάζονται.

Αυτό που ζητούν οι αρμόδιοι του σχολείου από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι να τους προμηθεύσουν με τα απαραίτητα έξτρα self test, που προβλέπονται από το πρωτόκολλο, καθως έχουν τελειώσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κρούσματα, Θεσσαλονίκη, Covid-19, Σχολεία
SHARE:

24Media Network