Κορονοϊός – lockdown: Παράταση στην Αττική για μία εβδομάδα, Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι

Κορονοϊός – lockdown: Παράταση στην Αττική για μία εβδομάδα, Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι
Βόλτα στο Ζάππειο εν μέσω πανδημίας AP

Παράταση του lockdown στην Αττική, είναι η εισήγηση της Επιτροπής. Στο επίκεντρο των συζητήσεων των ειδικών είναι η επιβολή αυστηρού lockdown και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Την παράταση του lockdown στην Αττική κατά μία εβδομάδα, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή μέχρι τις 8 Μαρτίου, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής.

Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η εισήγηση, θα φτάσουμε στην τρίτη εβδομάδα συνεχούς lockdown στην Αττική. Παράλληλα, αυτό σημαίνει πως θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη σε νέα μέτρα επιτήρησης, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται επισήμως από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Μένεi να δούμε και ποιες άλλες περιοχές θα περάσουν στο “κόκκινο” και σε αυστηρότερα μέτρα.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν και την ερχόμενη εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα κρίνουν εκ νέου. Περισσότερα δεδομένα για την πορεία του ιού στην Αττική θα έχουν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τετάρτη προκειμένου να μιλήσουν με ασφάλεια για άρση ή μη των μέτρων, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου να μένει πίσω χρονικά.

Την ίδια ώρα οι ΜΕΘ της Αττικής έχουν φτάσει στα όριά τους και οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την Πέμπτη 25/02/2021, ανακοινώθηκαν 1.784 νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι νεκροί ήταν 39 και οι διασωληνωμένοι 367.

Ειδικότερα για τις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown ισχύουν τα εξής μέτρα:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.

-Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

-Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.

-Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.

-Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα

-Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων.

-Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Αντίστοιχα, κατόπιν ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση και στα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού. Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώληση με τη μέθοδο e-shop.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα