Κορονοϊός: Μόλις 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Μόλις 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Θερμομέτρηση από μέλος του Ερυθρού Σταυρού AP

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 6, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2626 κρούσματα και 144 θάνατοι.

Το χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από την αρχή Μαρτίου, δηλαδή από την ουσιαστική έναρξη της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα, κατέγραψε σήμερα η Ελλάδα. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας να φτάνει τα 2626.

Την ενημέρωση, αντί του λοιμωξιολόγου Σωτήρης Τσιόδρα, έκανε ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχει καταγραφεί ένας νεος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 144, 106 άνδρες και 38 γυναίκες.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 37 ασθενείς, 8 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. 8 21,6% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,4% αφορά άνδρες. Επίσης 595, δηλαδή το 22,7%, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.303 δηλαδή το 49,6% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 78 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 92,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 79,332 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι αν και η νόσος είναι σε έντονη δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, στη χώρα μας έχουν πετύχει σημαντικό περιορισμό κι έτσι αύριο ξεκινάμε μια καινούργια φάση. Η δυσκολία όμως δεν πέρασε και δεν έφτασε ο χρόνος που η ζωή μας θα είναι όπως πριν. Κατά την επάνοδο στην νέα πραγματικότητα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν επικίνδυνο ιό.

Τοποθετήθηκε και πάλι στο θέμα της μάσκας σημειώνοντας ότι στην πρώτη φάση της επιδημίας δεν ήταν απαραίτητη παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τώρα που σταδιακά οι περιορισμοί αίρονται θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία. Είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο. “Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε άρρωστοι” ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου και τόνισε ότι δεν πρέπει να μην επιλέγονται οι μάσκες με βαλβίδα εισπνοής.

Επίσης ο υφυπουργός κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό των 42 ημερών της επιδημίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων 1040 είναι ακόμη ενεργά. Επίσης από αυτά 710 αναρρώνουν σπίτι και 340 νοσηλεύονται.

Από τα υπόλοιπα 1586 τα 497 νοσηλεύτηκαν και πήραν εξιτήριο, 945 ανάρρωσαν κατ’ οίκον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα