Κορονοϊός: Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε 5 Δήμους

Κορονοϊός: Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε 5 Δήμους
MotionTeam

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε 5 Δήμους ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Κλείσιμο δύο λαϊκών αγορών, απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία Θεσσαλονίκης για δύο εβδομάδες.

Στην επιβολή καραντίνας στον Δήμο Μεσοποταμίας Καστοριάς προχώρησαν οι Αρχές, κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Πρόσθετα, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε περαιτέρω περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών με απαγόρευσης κυκλοφορίας τριών δήμων της Καστοριάς και δύο Δήμων της Ξάνθης (Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης), για τους οποίους, κ. Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου εξέδωσε SOS, όπως χαρακτηριστικά είπε και κάλεσε τους πολίτες ειδικά αυτών των περιοχών να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς λόγω του ακραίου κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, γι’ αυτές τις περιοχές αναστέλλονται οι άδειες μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη κάτι το οποίο θα αναλάβουν οι άνθρωποι της «βοήθειας στο σπίτι» σε αυτούς τους Δήμους, η σωματική άσκηση, οι τελετές, με εξαίρεση τις κηδείες στην οποίες θα επιτρέπονται αυστηρά και μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού συγγένειας και οι άδειες για την βόλτα σκύλων, όπου οι κάτοικοι θα περιορίζονται για 15 λεπτά και αυστηρά έξω από τα σπίτια τους. Πρόσθετα από σήμερα ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για αυτούς τους 5 δήμους σε Καστοριά και Ξάνθη.

Πρόσθετα, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε πως οι Αρχές προχώρησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο Λαϊκών Αγορών στο Ίλιον, που δεν τηρούσαν τα μέτρα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημερινή εικόνα ουρών έξω από ΑΤΜ τραπεζών.

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για τις άσκοπες μετακινήσεις

Οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις, συνεχίζονται.

Σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 1.043 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 402 στην Αττική, 112 στη Θεσσαλονίκη, 77 στα Ιόνια Νησιά, 74 στη Δυτική Ελλάδα, 57 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 53 στην Πελοπόννησο, 52 στην Κρήτη, 49 στη Θεσσαλία, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 39 στο Νότιο Αιγαίο, 34 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στην Ήπειρο, 13 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.677 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα