Κορονοϊός: Πώς θα κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι -Μάσκες και κενές καρέκλες

Κορονοϊός: Πώς θα κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι -Μάσκες και κενές καρέκλες
shutterstock

Αναγκαία η χρήση μάσκας όσο δεν τρώμε - Όχι στη χρήση κοινών σκευών κατά τη διάρκεια του γιορτινού γεύματος.

Τους υγειονομικούς κινδύνους μετάδοσης που κρύβονται στις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επισημαίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι μάλιστα συστήνουν τη χρήση μάσκας ακόμη και στο ρεβεγιόν.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Γιατί πραγματικά η χώρα δεν έχει περιθώριο το να έχουμε καμία αύξηση και να μην κάνουμε κανένα πισωγύρισμα στις γιορτές σε αυτό που έχουμε καταφέρει εδώ και 5-6 εβδομάδες. Αναμένουμε να έχουμε μία συνεχή μείωση στους θανάτους».

 

Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο, Δημήτρη Παρασκευή, και σε σχέση με τα οικογενειακά τραπεζώματα τις ημέρες των γιορτών,«θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά όταν είμαστε στο ίδιο περιβάλλον με άτομα τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να τηρήσουμε στο μέγιστο δυνατό και με ρεαλισμό την φυσική απόσταση. Αν είναι δυνατόν να αφήσουμε μία κενή καρέκλα μεταξύ της μιας οικογένειας και των ατόμων της δεύτερης.

Επίσης πριν το φαγητό ή μετά το φαγητό αν είναι εφικτό και αν μπορούμε να κάνουμε χρήση της μάσκας στο κλειστό χώρο έτσι ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης. Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές αλλά τηρώντας κάποιους απλούς κανόνες μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


 

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα