Κορονοϊός: Η ακτινογραφία των κρουσμάτων - Πού εντοπίζονται

Εχίνος Ξάνθης
Εχίνος Ξάνθης EUROKINISSI

Η ακτινογραφία της εξάπλωσης του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Ραγδαία η αύξηση στο χωριό του Εχίνου στη Ξάνθη.

Στα 43 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην περιφέρεια της Ξάνθης, μετά 38 εξ αυτών στο Δήμο Μύκης και ειδικότερα τα 36 στο χωριό Εχίνος, ενώ 5 εντοπίστηκαν στο Δήμο Ξάνθης.

Συνολικά από τα 55 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν πριν λίγο από τον ΕΟΔΥ, τα 6 αφορούν στο Νομό Ροδόπης, και μάλιστα λόγω αυτών αποφασίστηκαν χθες μέτρα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, 3 εντοπίζονται σύμφωνα με πληροφορίες στην Πέλλα και 2 στην Αττική.

Θετικό πάντως θεωρείται το γεγονός ότι μόνο 1 κρούσμα εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη πτήσης, ο οποίος είναι λογικά τουρίστας καθώς καταγράφεται ως άτομο χωρίς μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Από την άλλη μεριά ανησυχία προκαλεί η επίπτωση της επιδημίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς ήδη υπήρξαν δύο νεκροί το τελευταίο 24ωρο από τον Εχίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων στον Ίασμο Κομοτηνής από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κι ενώ εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα κορονοϊού κατά τη διάρκεια ιχνηλάτισης ενός επιβεβαιωμένου. Η κίνηση έγινε προκειμένου να μη λάβει η επιδημία την έκταση που έχει ήδη σημειωθεί στην Ξάνθη.

Όπως αναφέρθηκε, λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Ιάσμου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμαρχο Ιάσμου και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου, της ΠΕ Ροδόπης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network