Κορονοϊός: Συναγερμός και στις Σέρρες για κρούσματα σε γάμο

Κορονοϊός: Συναγερμός και στις Σέρρες για κρούσματα σε γάμο
Δεξίωση γάμου Shutterstock

Τουλάχιστον τρεις καλεσμένοι σε γάμο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ο νομίατρος των Σερρών κρούει των κώδωνα του κινδύνου, εστιάζοντας στα μέτρα πρόληψης που "όλοι πρέπει να εφαρμόζουν".

Μετά τον γάμο στη Θεσσαλονίκη όπου τουλάχιστον 11 καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό , αναστάτωση επικρατεί και στις Σέρρες με παρόμοια περίπτωση. 

Τουλάχιστον τρία άτομα, καλεσμένοι σε γάμο, που έγινε τις προηγούμενες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ηρακλειάς βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό . 

Και οι τρεις παρουσίασαν συμπτώματα, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-vima πρόκειται για Σερραίους, οι οποίοι όμως διαμένουν στην Αθήνα.

Οι δύο έκαναν το τεστ με την επιστροφή τους στην Αθήνα. Ο τρίτος- ένας 30χρονος- έκανε το τεστ όταν βρισκόταν στις Σέρρες. Τα αποτελέσματα βγήκαν την Τετάρτη, δείχνοντας ότι είναι θετικός. και έκτοτε βρίσκεται σε καραντίνα. 

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

“Ο κόσμος ήταν πολύς” είπε στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” ο νομίατρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης κάνοντας γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση. “Έχουμε ζητήσει καραντίνα για τους καλεσμένους”, σημείωσε εκτιμώντας πάντως ότι η διασπορά δεν θα είναι μεγάλη δεδομένου ότι το γλέντι έγινε σε εξωτερικό χώρο, μάλλον το κρούσμα μηδέν ήταν το ζευγάρι από την Αθήνα που ήρθε λίγο πριν από τον γάμο και έφυγε αμέσως μετά, οπότε δεν είχε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αναστασιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εστιάζοντας στα μέτρα πρόληψης που πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε για να φρενάρουμε της εξάπλωση της COVID-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα