Κορονοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο μετά από 32 κρούσματα – “Καμπανάκι” από Τσιόδρα

Κορονοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο μετά από 32 κρούσματα – “Καμπανάκι” από Τσιόδρα
Τεστ για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συναγερμός σε γηροκομείο της Αττικής, μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων έπειτα από έλεγχο που έγινε σε 70 άτομα. "Η διασπορά σε τέτοιους χώρους συνήθως γίνεται από το προσωπικό" είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και χτύπησε "καμπανάκι" για την Αθήνα.

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη σε γηροκομείο της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορονοϊού μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 70 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι συνολικοί έλεγχοι πλέον ανέρχονται σε 100, με τα αποτελέσματα για τους τελευταίους 30 να αναμένονται.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του News 24/7, το γηροκομείο πρόκειται να τεθεί σε καραντίνα τις επόμενες ώρες.

Στο γηροκομείο μετέβη ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας και όπως δήλωσε «η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό».

Ο κ. Τσιόδρας εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα