Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 20.000 τα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 20.000 τα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών
(AP/Sebastian Scheiner)

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης γνωστοποίησε ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα, που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών, κλείστηκαν πάνω από 20.000 ραντεβού.

Με ταχείς ρυθμούς κλείνονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, στην ηλικιακή ομάδα παιδιών από 5 έως 11 ετών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι από την πρώτη ημέρα υπήρξε μεγάλη κίνηση στα ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι τα ραντεβού ξεπέρασαν τις 20.000.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο, άφησε ως παράμετρο το γεγονός ότι, για να γίνει ο εμβολιασμός το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 5 έτη.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι έχει χορηγηθεί ήδη σε 2.112.000 πολίτες και περίπου 1.700.000 την έχουν προγραμματίσει.

“Προσβλητική η δήλωση για τις VIP ΜΕΘ”

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ, που προκάλεσε πολιτική -και όχι μόνο- αντιπαράθεση, ο υπουργός σχολίασε ότι “όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο να είμαστε προσεκτικοί”, ενώ πρόσθεσε ότι “είναι απαράδεκτο και προσβλητικό για τους γιατρούς μας να ακούγεται κάτι τέτοιο”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα