Κουφοντίνας: Νέα αρνητική απάντηση για χορήγηση άδειας

Κουφοντίνας: Νέα αρνητική απάντηση για χορήγηση άδειας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας Eurokinissi

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση τακτικής αδείας - Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές κατέληξαν στην πεποίθηση ότι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.

Νέο «όχι» επεφύλαξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου προς το Δημήτρη Κουφοντίνα, απορρίπτοντας την τελευταία αίτησή του για χορήγηση τακτική άδειας.

Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα ομόφωνα και τα τρία μέλη του δικαστικού συμβουλίου ακολούθησαν ξανά την πρόταση του εισαγγελέα, για τον απεργία πείνας στις φυλακές Κασσαβέτειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές κατέληξαν στην πεποίθηση ότι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας καθώς ύστερα από έξι άδειες που είχε λάβει, οι δύο τελευταίες αιτήσεις του έχουν απορριφθεί. Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα αφ’ ότου άρχισε απεργία πείνας, επειδή του αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί.

Ο ισοβίτης κατάδικος που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Έκτοτε κρατείται φρουρούμενος σε ειδικό χώρο, σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδρασή του, καθώς θεωρεί τις συνθήκες κράτησής του «απάνθρωπες και βάναυσες».

Αρνείται να δεχτεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και να δεχτεί τροφή και νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: “Μέχρι το τέλος”

Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεμήνυσε μέσω της συνηγόρου του τα εξής:

 «Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.

Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση.

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου

10 Μάη του 2019».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα