Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τετάρτη 24/3: Ποιοι δρόμοι και πότε θα κλείνουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τετάρτη 24/3: Ποιοι δρόμοι και πότε θα κλείνουν
Φωτο αρχείου: Έλεγχοι της τροχαίας Eurokinissi

Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο κέντρο της Αθήνας. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Μαρτίου, στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της τελετής εγκαινίων του νέου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης.

H Εθνική Πινακοθήκη θα ανοίξει για πρώτη φορά αύριο τις πόρτες της, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, για τους πρίγκιπα Κάρολο, Μιχαήλ Μισούστιν (Ρώσος πρωθυπουργός), Φλοράνς Παρλί (Γαλλίδα υπουργός Άμυνας) και Νίκο Αναστασιάδη (πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Ειδικότερα, θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από τις 06:00 έως το τέλος της εκδήλωσης, καθώς και η κυκλοφορία τους από τις 15:00 στα εξής σημεία:

– Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αστυνομία Eurokinissi

 

Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από το 1821

Επίσης, βάσει του προγράμματος εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, την Τετάρτη, ο προγραμματισμός προβλέπει τα εξής:

-11.45: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-14.00: Άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

-14.30: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

-18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Patrick Maisonnave, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Jean-Luc Martinez.

Από την πλευρά του Υπουργείο Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

-19.05: Άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

-20.30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

Στιγμιότυπο από εορτασμούς για την 25η Μαρτίου (Αρχείο) eurokinissi

 

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δρομολογιακές ρυθμίσεις

Δρομολογιακές ρυθμίσεις επανήλθαν από την Τρίτη 23 Μαρτίου έως και Παρασκευή 26 Μαρτίου στη γραμμή του προαστιακού προς το Αεροδρόμιο, λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά την άφιξη ξένων επισήμων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, όλες οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού θα τερματίζουν/εκκινούν στο Κορωπί και δεν θα φτάνουν έως το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα διαστήματα:

-23.03 και ώρες 19.15-19.45

-24.03 και ώρες 13.45-14.15, 17.20-17.50, 21.45-22.15

-25.03 και ώρες 12.15-12.45, 14.15-15.45

-26.03 και ώρες 20.15-20.45

Πάνω από 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν συνολικά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου θα παρευρευθούν επίσημοι από όλον τον κόσμο, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και για την εκδήλωση-ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη.

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να ισχύουν από νωρίς αύριο, Τετάρτη, το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους, τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στον χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών. Σε «φρούρια» θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα