Λέσβος: Παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας

Διαμαρτυρία κατοίκων της Λέσβου κυρίως της Μόριας, έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη
Διαμαρτυρία κατοίκων της Λέσβου κυρίως της Μόριας, έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη EUROKINISSI

Οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν μόνιμη αστυνόμευση του χωριού τους και να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους περίπου 20.000 αιτούντες άσυλο.

Υλοποιώντας την απόφαση της λαϊκής τους συνέλευσης της Δευτέρας, οι κάτοικοι της Μόριας πραγματοποίησαν την Τρίτη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί στο χωριό τους η γειτνίαση με τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν τη μόνιμη αστυνόμευση του χωριού με τους 1.200 κατοίκους, που ζουν δίπλα σε μια πόλη σχεδόν 20.0000 κατοίκων -αιτούντων άσυλο. Επίσης, ζητούν από τις τοπικές αρχές να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

ADVERTISING

Ας σημειωθεί ότι την Δευτέρα, στη διάρκεια της συνέλευσης, κάηκε ένας καλαμιώνας στη γειτονική Κοινότητα Παναγιούδας και την ίδια ώρα καταστράφηκαν και προσευχητάρια στον κεντρικό δρόμο προς την Παναγιούδα. Ενώ υπήρξαν και ζημιές σε αυτοκίνητο τύπου ΒΑΝ μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Το τελευταίο, από άγνωστους διαμαρτυρόμενους που είχαν έρθει στο χωριό με πορεία διαμαρτυρίας με τα δίκυκλά τους. Αργά το βράδυ φωτιά κατέκαψε και ένα παλιό σπίτι μέσα στη Μόρια. Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την όλη υπόθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόρια, Μετανάστες, Πρόσφυγες

24Media Network