Λιγνάδης: Θέμα σε διεθνή ΜΜΕ η σύλληψή του – Πώς σχολιάστηκε

Λιγνάδης: Θέμα σε διεθνή ΜΜΕ η σύλληψή του – Πώς σχολιάστηκε
Τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασαν και τα μεγάλα ξένα Μέσα Ενημέρωσης Eurokinissi

To #ΜεΤοο και η σύλληψη του τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και δημοσιεύσεων κορυφαίων ειδησεογραφικών δικτύων του εξωτερικού.

Η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη δεν βρίσκεται στο επίκεντρο μόνο της ελληνικής ειδησεογραφίας, καθώς οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου που πυροδότησε το ένταλμα σύλληψής του έγιναν τροφή για δημοσιεύσεις και σχόλια πολλών και γνωστών Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού.

Ο θόρυβος που έχει προκαλέσει το κίνημα #MeToo, εκτός από τις νομικές διαδικασίες, προκάλεσε και το ενδιαφέρον κορυφαίων ξένων δικτύων, που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν το σοβαρό θέμα της επικαιρότητας στη χώρα μας. Τόσο το κίνημα, όσο και η σύλληψη του τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου απασχόλησαν την ειδησεογραφία Μέσων όπως το BBC και οι New York Times, που σχολίασαν τις εξελίξεις.

Οι New York Times είχαν άρθρο με τίτλο “Ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό”, τονίζοντας πως αυτή είναι απλά μία από τις πολλές υποθέσεις καλλιτεχνών που αντιμετωπίζουν σοβαρές καταγγελίες για βιασμό.

Ο κ. Λιγνάδης είναι ο πιο γνωστός από τους πολυάριθμους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έχουν κατονομαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις. Και οι κατηγορίες εναντίον του είναι από τις πιο σοβαρές. Παραιτήθηκε από τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από αναφορές που δείχνουν ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νέους ηθοποιούς, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες”, έγραψαν.

Το σχετικό άρθρο του BBC έφερε τον τίτλο “Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό”. Μάλιστα στο εν λόγω άρθρο γίνεται αναφορά για την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου, καθώς και στο κίνημα #MeΤoo, τονίζοντας πως ξεκίνησε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Δημοσιεύματα υπήρχαν και στο γαλλικό πρακτορείο, όπως και το Euronews.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα