Λιγνάδης: Τα υπομνήματα των φερόμενων θυμάτων και των μαρτύρων μετά τις μηνύσεις του ηθοποιού

Λιγνάδης: Τα υπομνήματα των φερόμενων θυμάτων και των μαρτύρων μετά τις μηνύσεις του ηθοποιού
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Θεάτρου για την ανάληψη κοινών δράσεων με στόχο τη διεθνή προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού πολιτιστικών εμπειριών.Στην υπογραφή παρέστησαν η πρόεδρος του ΕΟΤ Ατζελα Γκερέκου,ο πρόεδρος του Εθνικού Βασίλης Πουλαντζας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Λιγνάδης, Τρίτη 26 Μαϊου 2020 (EUROKINISSI) Eurokinissi

Νέος γύρος δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του προφυλακισμένου ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη και των προσώπων που τον κατήγγειλαν για βιασμό.

Τη στιγμή που αναμένεται η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι η παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη στο ακροατήριο για το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού, τα φερόμενα θύματα αλλά και οι μάρτυρες της υπόθεσης καλούνται να αντιμετωπίσουν μηνύσεις που κατέθεσε σε βάρος τους.

Όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr οι εισαγγελικές Αρχές διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά από μηνύσεις του ηθοποιού, σχεδόν, κατά πάντων! Ήδη σήμερα (Τρίτη 28/9) κατέθεσαν τις εξηγήσεις τους (έγγραφα υπομνήματα) ο νεαρός άνδρας (Αιγυπτιακής καταγωγής) ο οποίος φέρεται να βιάστηκε τον Ιούλιο του 2015 στην Επίδαυρο από τον Λιγνάδη, αλλά και δυο μάρτυρες που κατέθεσαν σχετικά στην ανακρίτρια. Πρόκειται για το νεαρό αγόρι που είχε ταξιδέψει μαζί τους και έναν γνωστό σκηνοθέτη ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στην ανακρίτρια και κατέθεσε, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”, ότι το διάστημα 24-25-26 Ιουλίου 2015 βρισκόταν και εκείνος στην Επίδαυρο και ότι είδε από μακριά τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο μπαλκόνι σουίτας μαζί με δυο νεαρά αγόρια.

«Τον κατηγορούμενο τον είδα τυχαία το Σάββατο 25 Ιουλίου. Φεύγοντας για μπάνιο ένα φιλικό ζευγάρι που ήμασταν μαζί είδε τον κατηγορούμενο με δύο νεαρά αγόρια. Φεύγοντας εγώ το Σάββατο βλέποντας και εγώ πια ο ίδιος τον κατηγορούμενο μαζί με δύο νεαρά άτομα ψηλά στο μπαλκόνι του διαμερίσματος να αγναντεύει τη θάλασσα. ∆εν μιλήσαμε, νομίζω όμως ότι με είδε και απέφυγε να με χαιρετήσει. Μου έκανε εντύπωση που τον είδα με νεαρά αγόρια, καθώς υπήρχε ήδη η φήμη στον χώρο για την προτίμησή του στα νεαρά αγόρια…», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr.

Σε βάρος τους ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της ψευδούς καταμήνυσης, συκοφαντικής δυσφήμησης, ψευδούς κατάθεσης και ηθικής αυτουργίας στις ανωτέρω πράξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το φερόμενο θύμα και οι μάρτυρες ενέμειναν στις καταθέσεις τους σε ότι αφορά τα περιστατικά που καταγγέλλουν και εξιστόρησαν στην ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για “προσχηματική μήνυση” η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να κάμψει το φρόνημά τους και να τους εκφοβίσει. Την ίδια στιγμή το προσεχές διάστημα αναμένεται να καταθέσει και τις δικές του έγγραφες εξηγήσεις ο Παύλος Φ. ο οποίος φέρεται να βιάστηκε σε ηλικία 17 ετών, το 2015 κατά τη διάρκεια της επτάμηνης παραμονής του στο διαμέρισμα του ηθοποιού. Εκτός από τον 23χρονο σήμερα άνδρα ο Λιγνάδης μήνυσε και έναν μάρτυρα ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα.

Την ίδια στιγμή αύριο, Τετάρτη 29/9, αναμένεται να παρουσιαστεί σε πταισματοδίκη και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του άνδρα ο οποίος, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr, κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη το 2010. Πρόκειται για έναν σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πλέον διαβιεί μόνιμα στη Σουηδία. Εκτός από το συγκεκριμένο πρόσωπο ο προφυλακισμένος ηθοποιός φρόντισε να μηνύσει(!) και έναν μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε σχετικά.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένες νομικές κινήσεις από την πλευρά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν αναμενόμενες, ενώ ως γνωστόν είχαν προαναγγελθεί από την πρώτη στιγμή. Επι της ουσίας πάντως μετά τη λήψη των σχετικών εξηγήσεων οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα μπουν στο συρτάρι (βάσει του άρθρου 59) καθώς πρώτα θα πρέπει να εκδικασθεί η κύρια υπόθεση η οποία δεν είναι άλλη από τις κατηγορίες για βιασμό (και ανηλίκων) που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός.

Άρνηση

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στις δυο απολογίες του ο Λιγνάδης έχει αρνηθεί οτιδήποτε του προσάπτουν τα φερόμενα θύματα κάνοντας λόγο για “κατασκευασμένες κατηγορίες” και ψευδείς μηνύσεις για τις οποίες άλλοτε υποστηρίζει ότι υποκινήθηκαν από το ΣΕΗ, άλλοτε από επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία ήθελαν να πλήξουν την επένδυση στο Ελληνικό(!) και άλλοτε από τους ίδιους του δικηγόρους των θυμάτων!

Για τον καταγγελόμενο βιασμό του 2010 αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε έρθει ποτέ στο σπίτι του και ότι οι ακριβείς περιγραφές του διαμερίσματος προέρχονται από πληροφορίες που αλίευσε από το διαδίκτυο.

Αρνήθηκε επίσης τον φερόμενο βιασμό της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2015, υπστηρίζοντας ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν για διακοπές στην Ιθάκη στο σπίτι της κας Ελένης Κούρκουλα. Ωστόσο σε νεότερη κατάθεσή του το θύμα επεσήμανε ότι η κακοποίηση δεν είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο όπως είχε ισχυρισθεί αρχικά αλλά τον Ιούλιο, περιγράφοντας λεπτομερώς το δωμάτιο “στην πάνω μεριά του λόφου όπου διέμεναν”. Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει και ο έτερος μάρτυρας αλλά και ο σκηνοθέτης ο οποίος κατέθεσε ότι είδε τον Λιγνάδη με δυο νεαρά αγόρια.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr απολογούμενος δια υπομνήματος ο ηθοποιός τον περασμένο Ιούλιο αρνήθηκε ότι βίασε τον Π. Φ. την περίοδο που τον φιλοξενούσε το 2015.«Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους οποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Ο σκηνοθέτης αφήνει αιχμές και για τον τρόπο που προσήλθε στην ανακρίτρια να καταθέσει το φερόμενο θύμα, λέγοντας: «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δήθεν βιασθείς δεν απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές μετά τις εγκληματικές ενέργειες που υποτίθεται ότι διέπραξαν σε βάρος του 2015, αλλά κατέθεσε σχετικά με αυτές μετά από έξι ολόκληρα χρόνια», είχε πει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα είχε αρνηθεί ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον ενήλικα Δ.Μ. ο οποίος κατήγγειλε βιασμό το 2018.«Τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω! Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες!», είχε αναφέρει απολογούμενος. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας με επιστολή του προς την “Μ” απάντησε στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα