Λινού για μετάλλαξη Δέλτα: “Μεγάλο πρόβλημα από Σεπτέμβριο”

Λινού για μετάλλαξη Δέλτα: “Μεγάλο πρόβλημα από Σεπτέμβριο”
Η Αθηνά Λινού Eurokinissi

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ μίλησε για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα και υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, τονίζοντας πως βιώνουμε κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα” υποστήριξε ότι αυτή τη φορά, στη “μάχη” της πανδημίας του κορονοϊού, έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το εμβόλιο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμαστεί για μεγάλο πρόβλημα από τον Σεπτέμβριο, τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

“Είναι ανησυχητική η διάδοση της Δέλτα, γιατί βιώνουμε κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία, αλλά με το πλεονέκτημα του εμβολίου. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ενθαρρύνουμε την πολιτεία να πάρει επιπλέον μέτρα, ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν όλοι”, υποστήριξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Στη συνέχεια, η ίδια εξήγησε ότι από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ένα 15% θα νοσήσει με ελαφρά συμπτώματα, από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όμως φαίνεται να στέλνει με μεγαλύτερη συχνότητα τους ανεμβολίαστους σε νοσοκομεία.

Για αυτό, σύμφωνα με την κ. Λινού, ο Σεπτέμβριος αποτελεί “επικίνδυνος” μήνας. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάζεται για μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποια μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέλος, η κ. Λινού αναφέρθηκε στην κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, υποστηρίζοντας πως η απόφαση είναι σωστή. Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση στο μέλλον.

Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε η Αθηνά Λινού:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα