Λινού κόντρα στα νέα μέτρα: “Ζητάω από την πολιτεία να τα αναθεωρήσει”

Λινού κόντρα στα νέα μέτρα: “Ζητάω από την πολιτεία να τα αναθεωρήσει”
Η Αθηνά Λινού Eurokinissi

Την ανησυχία της ότι ο εγκλεισμός μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά, εξέφρασε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, η οποία ζήτησε από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τα νέα μέτρα.

“Ζητάω από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό“, δήλωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο κανάλι του Ant1.

Συνεχίζοντας τόνισε: “Έχω πολλές αμφιβολίες για τα δεδομένα και τη διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στη λήψη των μέτρων. Εκείνο που θα ήθελα να πω είναι το γεγονός ότι όταν παίρνουμε νέα μέτρα και μάλιστα μέτρα που αφορούν την υγεία, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν προταθεί αντίμετρα”.

Η κ.Λινού μίλησε και για το “πένθος” που βιώνει σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια λόγω της πανδημίας. “Μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει να συζητηθούν σοβαρά είναι ότι κάθε ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε μία μορφή πένθους, την οποία δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν. Άλλοι έχουν χάσει συγγενείς, άλλοι φίλους, πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους και αρκετοί ανησυχούν για το εάν θα χάσουν τη δουλειά τους. Πολλοί πρέπει να το διαχειριστούν όλο αυτό σε μία κατάσταση μοναξιάς. Ποιος συζητάει για τις παγκόσμιες συνέπειες του στρες στην παχυσαρκία, σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας;”, αναρωτήθηκε.

“Φοβάμαι ότι ο εγκλεισμός μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά”

Η κυρία Λινού πρότεινε να κάτσουμε να σκεφτούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε άμεσα την πανδημία και τις καθημερινές της συνέπειες και πώς θα αντιμετωπίσουμε μετά τις συνέπειες που θα μας μείνουν. “Και νομίζω πως εκεί πρέπει να επικεντρωθεί τώρα κάθε πολιτικός φορέας και κάθε άνθρωπος. Ζητάω από την Πολιτεια να αναθεωρήσει τα μέτρα”, είπε.

“Θεωρητικά κάθε μέτρο μειώνει τα κρούσματα, εκτός από κάποια μέτρα που μπορεί και να τα αυξάνουν. Φοβάμαι πολύ ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους και η δυσκολία της αξιοποίησης των πάρκων και ελεύθερων χώρων μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά”, κατέληξε η κυρία Λινού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα