Λινού: ''Μόνο η μάσκα δεν προστατεύει στον συνωστισμό - Λιγότεροι μαθητές στις τάξεις''

Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας
Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI

«Η μάσκα λειτουργεί όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με τις αποστάσεις, με την ατομική προστασία με τη χρήση αντισηπτικών», επεσήμανε η καθηγήτρια επιδημιολογιας του ΕΚΠΑ.

Για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, για την ενδεδειγμένη αναλογία μαθητών σε κάθε τάξη, αλλά και για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μίλησε στο Open TV, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα μέτρο όπως αυτό της μάσκας δεν το εφαρμόζουμε ούτε καν στο επίπεδο της αυστηρής σύστασης. Δεν γνωρίζω γιατί γίνεται αυτό αλλά σίγουρα μεγαλώνει ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Μάλιστα μέσα στα νέα κρούσματα δεν αποκλείεται να υπάρξουν σοβαρά περιστατικά», ανέφερε σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Επιπλέον, όσον αφορά την ενδεδειγμένη αναλογία μαθητών στις σχολικές αίθουσες τόνισε ότι «εάν πετύχουμε τα παιδιά να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου μέσα στην αίθουσα θα είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μειώνοντας τον αριθμό μαθητών, είτε μεγαλώνοντας τις σχολικές αίθουσες».

Αναφορικά με το συνωστισμό που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη χρήση μάσκας η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ υποστήριξε πως «η μάσκα λειτουργεί όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με τις αποστάσεις, με την ατομική καθαριότητα και τη χρήση αντισηπτικών.

Με την εικόνα που βλέπουμε δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού'', κατέληξε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μάσκες
SHARE:

24Media Network