Μαζικές διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη: “Ποτάμια” της οργής σε όλη τη χώρα

Μαζικές διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη: “Ποτάμια” της οργής σε όλη τη χώρα
Ιστορικών διαστάσεων πορεία στην Αθήνα Eurokinissi

Ενωμένοι μια γροθιά, μαθητές, φοιτητές, σωματεία και πολίτες σε κάθε άκρη της χώρας, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, ιστορικών διαστάσεων οι πορείες.

Ιστορικών διαστάσεων οι πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε άκρη της χώρας. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν από το πρωί της Τετάρτης (8/3) στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, απαιτώντας δικαιοσύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην Αθήνα έλαβε χώρα η μεγαλύτερα διαδήλωση από το 2015, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, πλημμύρισαν τους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας. Πριν την έναρξη των κινητοποίησεων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πλημμύρισε από διαδηλωτές η Πανεπιστημίου ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Οι ζωές μας μετράνε”, “δολοφόνοι” και “πουλήσατε τα πάντα” ήταν μόνο μερικά από τα δεκάδες συνθήματα που βρέθηκαν γραμμένα στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν την πρωτεύουσα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα INTIME NEWS

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα Eurokinissi

Συγκίνηση προκάλεσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Νέα Σμύρνη, που παρά το “κλείσιμο” σταθμών του Μετρό από την Αστυνομία, βάδισαν στις ράγες του Τραμ, για να συναντήσουν τους συμμαθητές τους στο Σύνταγμα.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και το Σύνταγμα. Δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών εντός της Πρυτανείας, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Ομόνοια.

Από νωρίς άλλωστε οι φοιτητές προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και κρέμασαν πανό για την σημερινή απεργία, ενώ κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην είσοδο της Πρυτανείας την ώρα που προσπάθησαν να μπουν διαδηλωτές.

Χιλιάδες έδωσαν το “παρών” και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από κάλεσμα φεμινιστικών οργανώσεων με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί της Τετάρτης (8/3) στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, κρατώντας πανό, πλακάτ και μαύρα μπαλόνια ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία προς το κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση προς τον ΟΣΕ.

Απεργιακή συγκέντρωση για το δυστύχημα των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Thestival

Απεργιακή συγκέντρωση για το δυστύχημα των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της διαδήλωσης, λίγο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων ενώ άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έριξαν κάδους στο οδόστρωμα.

Οργή λαού στη Λάρισα

Άνευ προηγουμένου ήταν η συμμετοχή των Λαρισαίων στην διαμαρτυρία για την εθνική τραγωδία των Τεμπών. Μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ακολούθησε μεγάλη πορεία σε δρόμους της πόλης με τον όγκο του πλήθους να είναι πραγματικά εντυπωσιακός, όπως μεταδίδει το onlarissa.gr.

Οργή λαού στη Λάρισα ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πορεία κατευθύνθηκε από το κέντρο της πόλης και έφτασε στον σταθμό του ΟΣΕ, όπου οι διαδηλωτές σταμάτησαν συμβολικά για να φωνάξουν συνθήματα στην πλατεία του ΟΣΕ, και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το Γενικό Νοσοκομειο Λάρισας όπου νοσηλεύονται τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών.

Η συμμετοχή υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 10.000 άτομα.

Μαθητές διαδηλώνουν στην Πάτρα ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα TheBest

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/INTIME NEWS

Με χημικά επιτέθηκαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της πορείας, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του ΟΣΕ.

Και η Λαμία στον απεργιακό ξεσηκωμό

Μία ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Λαμία και πάνω από 2.000 άνθρωποι κατέκλυσαν κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης. “Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί” ήταν το κεντρικό σύνθημα ενώ παράλληλα πανό και συνθήματα απαιτούσαν να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η 3η κινητοποίηση τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Λαμίας και από τις πλέον μαζικές της τελευταίας 20ετίας.

“Μέσα σε αυτό το τρένο ήταν συμφοιτητές μας, συμμαθητές μας, ήταν γονείς μας. Θα μπορούσε ο καθένας από μας να είναι στη θέση τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στο δρόμο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξανασυμβεί” υπογράμμίσαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών κατά τη διάρκεια των ομιλιών στην κεντρική Πλατεία της Λαμίας.

Διαδήλωση στη Λαμία/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε απεργιακό παλμό και η Κρήτη

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Χανιά στη σημερινή απεργία της 8ης Μαρτίου. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, σύλλογοι και σωματεία του νομού “πλημμύρισαν” το πρωί το κέντρο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία των Τεμπών.

Δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και στο Ηράκλειο. Απεργοί, διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την άμεση τιμωρία των πραγματικά υπευθύνων του δυστυχήματος στα Τέμπη, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης cretalive.gr

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών κα των μαθητών και στην απεργιακή κινητοποίηση, στο Ρέθυμνο.

“Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ”, “Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές”, “Σε μια χώρα που παραμελεί τους πολίτες το δυστύχημα είναι αναπόφευκτο”, ήταν κάποια από τα συνθήματα της πορείας.

Μαθητές και μαθήτριες διαδηλώνουν στο Ρέθυμνο Cretalive.gr

Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις και στη Μυτιλήνη

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε και στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών με αίτημα την απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη και την αποτροπή της συγκάλυψης των ευθυνών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης και στους γύρω δρόμους, με πρωτοβουλία τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης.

Παρά τη βροχή, ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης, που ήταν έρημοι λόγω της συμμετοχής στην κινητοποίηση ακόμα και του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Μαθητές διαδηλώνουν στη Μυτιλήνη για το δυστύχημα στα Τέμπη ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε την μεγάλη απεργιακή διαδήλωση:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα