Μέτρα εδώ και τώρα για να μην έχουμε νέα "Μανωλάδα"

Μέτρα εδώ και τώρα για να μην έχουμε νέα "Μανωλάδα"

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων τύπου "Μανωλάδας". Τι δήλωσε ο Γ. Βρούτσης

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των εργατών γης αλλά και τη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το θέμα αυτό ετέθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του μακελειού.

Διαβάστε τι ζητάει από τη μεριά του ο Συνήγορος του Πολίτη.

"Αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της παραγωγής φράουλας για την ανάπτυξη αλλά και την τοπική οικονομία ως ενός δυναμικού εξαγωγικού κλάδου", δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας που τόνισε ότι πρόκειται "για χρόνια και δύσκολη κατάσταση για τη διαχείριση της οποίας απαιτείται συνεργασία και κοινή προσπάθεια όλων των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των τοπικών αρχών".

"Με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη συγκεκριμένη ιδιόμορφη μορφή εποχικής απασχόλησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τους τοπικούς βουλευτές, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ίδιους τους παραγωγούς, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την εκπόνηση συνολικού σχεδίου που θα διασφαλίζει πρώτα απ' όλα τη νομιμότητα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες στην εργασία και δεύτερον τη στήριξη της ίδιας της παραγωγικής δραστηριότητας που συμβάλει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας", κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Αυγερινοπούλου Διονυσία - Θεοδώρα (Επικρατείας, ΝΔ), Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας, ΝΔ), Ιωάννης Κουτσούκος (Ηλείας, ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Μαρίνος (Ηλείας, ΝΔ), Νικόλαος Τσούκαλης (Αχαϊας, ΔΗΜΑΡ), ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός, καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα Μανωλάδα: Προφυλακιστέοι οι τρεις επιστάτες και ο παραγωγός φράουλας

Βίντεο πριν το μακελειό στη Μανωλάδα: "Αν δεν θέλετε, θα έρθουν να δουλέψουν άλλοι"

Μακελειό στην Ηλεία. Επιστάτης πυροβόλησε αλλοδαπούς, που ζήτησαν τα μεροκάματά τους. Πάνω από 25 τραυματίες

SHARE:

24Media Network