Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έφτασε στο δικαστήριο – Ξεκινά η δίκη για την δολοφονία της Καρολάιν

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έφτασε στο δικαστήριο – Ξεκινά η δίκη για την δολοφονία της Καρολάιν
Στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Το βαρύ κατηγορητήριο του γυναικοκτόνου στα Γλυκά Νερά.

Η ώρα της δίκης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που έφτασε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Παρασκευής (08/04) στο δικαστήριο. Επί 37 ημέρες επιχειρούσε να ξεγελάσει τις αρχές, δηλώνοντας διπλό θύμα μιας ληστείας αδίστακτων Γεωργιανών στα Γλυκά Νερά: Είχε χάσει την πολυαγαπημένη του σύζυγο και ο ίδιος είχε υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος, χωρίς όμως να μπορεί να τη βοηθήσει. Ωστόσο, όπως φάνηκε στην πορεία, η πραγματικότητα ήταν ακόμη πιο σκληρή.

Η 19χρονη Κάρολαϊν πέθανε από τα χέρια του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει τη σύλληψη, θανατώνοντας ακόμα και το σκύλο τους ως πράξη μοχθηρών ληστών.

Αυτές οι ενέργειες είναι που οδήγησαν τον 31χρονο πιλότο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κακοποίηση ζώου (κακουργήματα) και για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές (πλημμελήματα), αδικήματα για τα οποία κάθεται σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μονοπώλησε τα φώτα της δημοσιότητας τον Ιούνιο του 2021, λαμβάνοντας τον τίτλο του γυναικοκτόνου, αφού εντέλει ομολόγησε ενώπιον των αστυνομικών αρχών ότι το αφήγημα της ληστείας που είχε περιγράψει, ήταν ψευδές και ότι ο ίδιος ήταν ο αυτουργός της δολοφονίας, μιλώντας ωστόσο για «ατύχημα».

Από τότε μέχρι σήμερα, ο 31χρονος «μετρά» περίπου 9 μήνες προφυλάκισης, ενώ η δικαστική έρευνα έχει καταλήξει ότι πρόκειται για μία «σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα» που με ψυχρότητα υλοποίησε ένα λεπτομερές «σενάριο περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτον ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών».

Η ομολογία

Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Κάρολαϊν Κράουτς, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει δεχθεί τους ισχυρισμούς του.

«Ο ανθρωποκτόνος δόλος του ευκρινώς συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της (πεντάλεπτης διαρκείας ασφυκτικός πνιγμός του κοιμώμενου θύματος)» αναφέρεται σχετικά στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ενώ προσθέτει: «Εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης κατά την εκτέλεση της, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας τις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστεί σας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών. Για τις υπόλοιπες πράξεις υφίσταται η ομολογία του κατηγορουμένου, όλες δε αυτές απέρρευσαν από το κίνητρο της συγκάλυψης της εγκληματικής του δράσης και στόχευαν στην πρόκληση σύγχυσης και τελικώς τον αποπροσανατολισμό των αστυνομικών ερευνών».

Το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε στο ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021 αποφάσισε, ύστερα από ακόμη έναν καβγά, «να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους».

Το σχέδιο του, όπως επισημαίνεται, αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτον αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικό του ποινικών ευθυνών. Κι ενόσω το μωρό κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και η Κράουτς στην κρεβατοκάμαρα του άνωθεν αυτού ορόφου ο κατηγορούμενος προχώρησε, με τη χρήση γαντιών χειρός, σε σειρά ενεργειών προκειμένου να διαμορφώσει στο χώρο της οικίας εικονικό σκηνικό «ληστείας μετά φόνων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα