Μύκονος: Μπλόκο ΣτΕ στις θαλάσσιες δραστηριότητες στον Πλατύ Γιαλό

Μύκονος: Μπλόκο ΣτΕ στις θαλάσσιες δραστηριότητες στον Πλατύ Γιαλό
jet ski Getty Images

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την απόφαση του λιμενάρχη Μυκόνου η οποία ανανέωσε την εκμίσθωση ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής στον Πλατύ Γιαλό Μυκόνου.

Χωρίς jet sky, flyboard και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής θα μείνουν οι λουόμενοι του Πλατύ Γιαλού στη Μύκονο.

Η γνωστή παραλία δεν θα φιλοξενεί πλέον την επιχείρηση, καθώς με απόφαση του ΣτΕ αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση του λιμενάρχη Μυκόνου με την οποία ανανεώθηκε η έγκριση εκμίσθωσης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αναστολών «υφίστανται  λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την μετακίνηση της δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής», και ειδικότερα η ασφάλεια των λουόμενων – πελατών ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία και προσέφυγε στη διοικητική Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό οι λόγοι αυτοί «επιβάλλουν να εξασφαλιστεί η  παύση της δραστηριότητας της εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην παραλία Πλατύς Γιαλός».

Μάλιστα, οι σύμβουλοι της επικρατείας υποστηρίζουν πως η οικονομική ζημιά που επικαλείται ο εκμεταλλευόμενος τα μέσα θαλάσσια αναψυχής ότι θα υποστεί από τη μεταφορά της επιχείρησής του, είναι επανορθώσιμη, και για το λόγο αυτό δέχεται η έδρα της επιχείρησης να βρίσκεται σε νέα τοποθεσία και συγκεκριμένα στη μεγάλη Μεγάλη Άμμο.

Η ξενοδοχειακή μονάδα προσφεύγοντας για την ακύρωση της απόφασης του λιμενάρχη Μυκόνου, είχε υποστηρίξει ότι η τελευταία ισοδυναμεί μπροστά στην παραλία της ξενοδοχειακής μονάδας με 1) εγκατάσταση πλωτής εξέδρας μήκους 36,5 μέτρων, 2) ενοικίαση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, όπως είναι τρία jet ski, 20 θαλάσσια δακτυλίδια, δύο θαλάσσια έλκηθρα, ένα σύστημα  υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboart) το οποίο συνδέεται με θαλάσσιο μοτοποδήλατο, τρία κανό, τρία stand up paddlihg, τέσσερα θαλάσσια σκι, και άλλα και 3) τη διάθεση και λειτουργία επτά σκαφών για τις ανάγκες υποστήριξης των συγκεκριμένων θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα