Μύλος με τις καταλήψεις στην Πάτρα: Δεν γίνονται για τις μάσκες λένε οι μαθητές – Η εκδοχή της μητέρας

Μύλος με τις καταλήψεις στην Πάτρα: Δεν γίνονται για τις μάσκες λένε οι μαθητές – Η εκδοχή της μητέρας
Eurokinissi

Η μητέρα μαθητή που διαγνώστηκε θετική τον κορονοϊό αρνείται ότι στήριξε την κατάληψη στο 2ο Λύκειο Πάτρας, τονίζοντας ότι δεν έγινε για τη χρήση της μάσκας. Το επιβεβαιώνει η ΕΛΜΕ Αχαΐας που αναφέρει πως το σχολείο άνοιξε.

Ανατροπή φαίνεται ότι έχουμε στην υπόθεση του 2ου Λυκείου Πάτρας που τελεί υπό κατάληψη από την Τρίτη, τουλάχιστον βάσει όσων ισχυρίζονται οι μαθητές και το οποίο επιβεβαίωσε στο Neews 24/7 ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Αχαΐας, Φώτης Βασιλακόπουλος.

Αρχικά, υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κατάληψη στο εν λόγω σχολείο γίνεται για να εκφραστεί η αντίθεση των μαθητών στη χρήση της μάσκας, καθώς επίσης και ότι η μητέρα μαθητή που βρέθηκε στην κατάληψη και διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό ανήκει στο κίνημα κατά της μάσκας.

Η εν λόγω γυναίκα, που εργάζεται σε νοσοκομείο της Πάτρας, έχει διαγνωστεί στον ιό, ωστόσο δήλωσε πως δεν στήριξε την κατάληψη κατά της μάσκας, αφού όπως είπε στο alfavita: “Η κατάληψη στο σχολείο του γιου μου δεν πραγματοποιήθηκε για να διαμαρτυρηθούν οι μαθητές ενάντια στη μάσκα, αλλά επειδή ζητούν επιπρόσθετα μέτρα προστασίας, όπως τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, και να πραγματοποιηθούν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Σε αντίθεση, όμως, με όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι δεν στήριξα καμία κατάληψη και ότι απλώς πήγα να πάρω τον γιο μου από σχολείο. Δεν στήριξα καμία κατάληψη κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία”, είπε η μητέρα του μαθητή, η οποία σε τηλεοπτική της συνέντευξη ξεκαθάρισε: “Δεν είμαι αρνητής της μάσκας. Εγώ δεν την αποχωρίζομαι τη μάσκα”.

“Αίτημά μας είναι οι συνθήκες, όχι η μάσκα”

Παράλληλα, τη θέση των μαθητών και τα αίτια της κατάληψης αποσαφήνισε μαθητής-εκπρόσωπος τονίζοντας: “Θα ήθελα να αναφέρω μία παραποίηση του αιτήματος της κατάληψης. Αίτημά μας δεν ήταν η άρνηση στη χρήση μάσκας αλλά η δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών στο σχολείο μας. Η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές και μέτρα”.

“Αφορά όλα τα σχολεία, υπάρχει προβληματισμός”

Την ίδια ώρα πάντως, έντονη είναι η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας και δη μεταξύ μαθητών, γονέων και εκπαιδευτών του 2ου Λυκείου μετά την είδηση ότι η συγκεκριμένη μητέρα μαθητή βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Κι αυτό διότι, πληροφορίες αναφέρουν πως ήρθε σε επαφή τόσο με μαθητές όσο και με άλλους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Αχαΐας είπε στο News247.gr: “Κανένα λύκειο στην Πάτρα αυτή τη στιγμή που βρίσκεται υπό κατάληψη δεν ανήκει στους αρνητές της μάσκας. Τα αιτήματά τους έχουν να κάνουν με το πλήθος των μαθητών ανά τάξη και υγειονομικά μέτρα, δεν έχει να κάνει με τη μάσκα. Κινούνται σε ένα επίπεδο αιτημάτων που κινείται και ο εκπαιδευτικός κόσμος”, για να προσθέσει σχετικά με τη γυναίκα που νόσησε: “Όντως η μητέρα αυτή βρέθηκε θετική. Υπάρχει ένας προβληματισμός όσον αφορά στις επαφές της, από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δικό μας θέμα, είναι θέμα πρωτοκόλλων. Το σχολείο ήταν κλειστό αλλά τώρα άνοιξε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα