Μυστήριο με την επιχείρηση εισβολής αγνώστων σε στρατόπεδο της Αττικής

Μυστήριο με την επιχείρηση εισβολής αγνώστων σε στρατόπεδο της Αττικής

Αποτράπηκε εισβολή αγνώστων σε στρατόπεδο της Αττικής. Με εντολή του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε στρατόπεδα όπου φυλάσσονται αντιαρματικά όπλα

Απόπειρα παράνομης εισόδου αγνώστων σε στρατόπεδο της Αττικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα, απετράπη από την ομάδα φύλαξης της μονάδας, όπως ενημέρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόπειρα έγινε στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα, από δύο αγνώστους που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα, κόβοντας την περίφραξη. Στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, εκρηκτικά βλήματα, καθώς και πειστήρια της αστυνομίας που αφορούν σε διάφορα είδη οπλισμού που έχει βρεθεί στην κατοχή συλληφθέντων και έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε μονάδες όπου φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, αντιαρματικά όπλα, έπειτα από εντολή του Ν. Δένδια προς τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του υπουργείου, λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, για ενδεχόμενη απόπειρα κλοπής αντιαρματικών όπλων από στρατόπεδο της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει μετακινηθεί ομάδα των ειδικών δυνάμεων προς ενίσχυση των μέτρων φύλαξης.

SHARE:

24Media Network