Ναι από το ΣτΕ για την επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική

Ναι από το ΣτΕ για την επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοναστηράκι από μέλη των επιτροπών κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και αντιεξουσιαστές. Οι οργανωτές ζητούν την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Ιερισσού και καταστολής του αγώνα τους. Επίσης εναντιώνονται στην «επιχειρούμενη καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας» (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή 81 κατοίκων της Χαλκιδικής και είπε ναι στην επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός"

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή 81 κατοίκων κατά της δημιουργίας μεταλλείων εξόρυξης χρυσού.

Με αυτό τον τρόπο το Συμβούλιο άναψε το “πράσινο φως” για  την επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική, με την υπ.αριθμόν 1492/2013 απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο το ΣτΕ είχε απορρίψει την αίτηση οκτώ Συλλόγων της Χαλκιδικής που ζητούσαν να ανασταλεί η από 26.7.2011 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα εγκατάστασης των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και καθορίζονταν οι χώροι απόθεσης παλαιών τελμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα