Ναυάγιο στην Πάρο: Στους 13 ανήλθαν οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ναυάγιο στην Πάρο: Στους 13 ανήλθαν οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες
Σκάφος του λιμενικού intime

Ιστιοφόρο το οποίο μετέφερε πάνω από 80 μετανάστες αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου. Τουλάχιστον δεκατρεις νεκροί. Ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι νεκροί (εννιά άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος) και 63 διασωθέντες (61 άνδρες, 2 γυναίκες) είναι ο νεότερος προσωρινός απολογισμός του δεύτερου ναυαγίου πλοίου που μετέφερε μετανάστες, το οποίο σημειώθηκε αργά το απόγευμα βορειοδυτικά της Πάρου, όταν το ιστιοφόρο με περίπου 80 μετανάστες αναποδογύρισε, από ακόμη αδιευκρίνιστη αιτία.

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Πάρο, ενώ οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα συνεχίζονται.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το parianostypos.gr:

Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό alarm phone στο twitter, όπου παρέχεται ανεξάρτητη υποστήριξη στους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο με προορισμό την Ιταλία, το σκάφος έβαλε νερά και οι άνθρωποι βρέθηκαν στο νερό.

Στη θαλάσσια περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης και πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Στο σημείο των ερευνών επικρατούν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 2 BF.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωση των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα