Ναυάγιο Σάμινα: Διαρροή καυσίμων από το κουφάρι του 20 χρόνια μετά

Εικόνα του βυθισμένου Εξπρές Σάμινα από το ειδικό σκάφος που έκανε τις έρευνες τον Οκτώβριο του 2000 για το ναυάγιο στην Πάρο
Εικόνα του βυθισμένου Εξπρές Σάμινα από το ειδικό σκάφος που έκανε τις έρευνες τον Οκτώβριο του 2000 για το ναυάγιο στην Πάρο EUROKINISSI

Συνάντηση του δημάρχου Πάρου Μ. Κωβαίου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη για άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το προ 20ετίας ναυάγιο.

Το ζήτημα της πρόσφατης διαρροής καυσίμου από το κουφάρι του ναυαγισμένου προ 20ετίας πλοίου Σάμινα στις Πόρτες της Πάρου, δρομολόγησε την άμεση συνάντηση του δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στην Αθήνα σήμερα και στόχος της συνάντησης είναι η εξεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το ναυάγιο.

Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης είναι η αναγκαία άμεση ενέργεια της απάντλησης του καυσίμου του ναυαγισμένου πλοίου αλλά και η ανέλκυσή του σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Έχει ήδη καταρτιστεί από τον δήμο Πάρου, όπως αναφέρει ο parianostypos, ολοκληρωμένο, ακριβές σχέδιο για την εξεύρεση των πόρων αλλά και την όλη διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου, το οποίο και θα παρουσιαστεί στον Υπουργό κατά τη συνάντηση.

Σημειώνεται επίσης, ότι μετά από πρόσφατη ποιοτική ανάλυση των θαλάσσιων υδάτων στην περιοχή του κόλπου της Παροικίας, πιστοποιήθηκε η καθαρότητα και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση σε όλες τις περιοχές που βρέχονται από τον κόλπο. Ήδη στην περιοχή του ναυαγίου, βρίσκονται 3 αντιρρυπαντικά σκάφη, ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού και ένα φουσκωτό και έχει επίσης τοποθετηθεί φράχτης αντιρρύπανσης.

SHARE:

24Media Network